2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Szexbotrányba keverték a brit uralkodó fiát

A brit királyi ház cáfolja, hogy II. Erzsébet királynő másodszülött fia érintett egy régóta húzódó amerikai gyermekszexbotrányban. Az ügy azért került ismét a címlapokra, mert egy harmincéves nő polgári peres keresetet nyújtott be egy floridai bíróságon, mivel szerinte még 17 éves korában szexuális kapcsolatra kényszerítették őt András herceggel.

A most Ausztráliában élő Virginia Roberts álnéven indított polgári keresetében azt állítja, szexuális kapcsolatra kényszerítették András herceggel, aki egy fényképen éppen átöleli. A találkozót a királyi családdal baráti kapcsolatot ápoló Jeffrey Epstein hozta össze, aki fiatalkorú lányok kiközvetítéséért már börtönben is ült.

Állítólag András herceg Londonban, New Yorkban és az Epstein birtokában lévő egyik karibi szigeten is találkozott Virgina Robertsszel, aki akkor még csak 17 éves volt, vagyis a floridai törvények szerint is kiskorúnak számított. A brit királyi udvar cáfol.

„Az udvarnak nem maradt más választása: meg kellett szólalnia. Őszintén szólva jogi tanácsot kellett kérnie. A tanácsosok pedig elmentek a yorki herceghez, akitől garanciákat kaptak, hogy nem érintett az ügyben. És akkor azt mondták, hogy közleményt kell kiadni” – közölte Dickie Arbiter volt királyi sajtótitkár.

A brit királyi udvar szóvivője tagadja András érintettségét, szerintük teljesen valótlanok az ellene felhozott állítások. Az angol sajtó 2011 nyarán – nem sokkal Vilmos herceg esküvője előtt – már megszellőztette a történteket. Bizonyítékok nem kerültek elő, de András hercegnek le kellett mondania a brit kormány utazó nagyköveti tisztségéről, amelyet tíz évig töltött be.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!