2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Szerda reggelre ismét rakétatámadás érte Kijevet + videó

Washingtoni látogatása során sem tudta meggyőzni az ukrán elnök a republikánusokat Ukrajna támogatási keretének növeléséről. Ugyanakkor Joe Biden egy 200 millió dolláros katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának. Az ukrán fővárost az éjjel rakétatámadás érte. Bár az ukrán légierő azt állítja, hogy sikerült az összes rakétát megsemmisíteni, a lezuhanó roncsok több tucat embert megsebesítettek.

  • Szerda reggelre ismét rakétatámadás érte Kijevet + videó

Szerda virradóra ismét rakétatámadás érte Kijevet. A helyi sajtó szerint robbanásokat lehetett hallani hajnalban, majd az egész városban megszólaltak a szirénák.

„Kiugrottunk az ágyból, felkaptunk valamit és kirohantunk a házból. Akkor láttuk, hogy éppen megérkeznek a tűzoltók és a mentők. Szörnyű volt. Sok ismerősöm lakik a megrongálódott épületben. Hála Istennek, mi a szomszédban lakunk, de az ott lakók is rengeteg kárt szenvedtek: a robbanástól betörtek az ablakok és kiszakadtak az ajtók is. Szörnyű ez az egész." – mondta egy szemtanú.

A kijevi légvédelem az ukrán légierő jelentése szerint mind a tíz rakétát lelőtte, de a roncsok és törmelékek a földre hullottak.

A kijevi polgármester arról tájékoztatott, hogy a keleti Dnyiprovszkij kerületbe zuhanó rakétatörmeléktől legalább 45 ember megsérült. Vitalij Klicsko szerint tizennyolc embert, köztük két gyermeket kórházba szállítottak, míg 27-et a helyszínen láttak el. Egy lakóház, egy családi ház és több autó kigyulladt, egy gyermekkórház ablakai pedig betörtek. A lehulló rakétatörmelék a városrész vízellátó rendszerét is megrongálta.

Nem merült fel az ukrán erők parancsnokának leváltása – reagált az ukrán védelmi miniszter azokra a hírekre, hogy Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők feje lehet az új kihívója Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek.

Mindeközben Washingtoni látogatása során sem tudta meggyőzni az ukrán elnök a republikánusokat Ukrajna támogatási keretének növeléséről. Volodimir Zelenszkij azzal érvelt a folytatódó támogatás mellett, hogy az eddig megkapott segítség révén országa képes volt katonai sikerekre, és azt állította, hogy a Fekete-tengeren győzelmet aratott Oroszország felett.

Már a kezdetektől tisztáztuk, hogy világos elképzelést várunk a Fehér Háztól arra, hogy mi az út, amely elvezet Ukrajna győzelméhez, és ragaszkodunk az átláthatósághoz azzal kapcsolatban, hogy az amerikai adófizetők pénzét miként használják fel Ukrajnában – szögezte le Mike Johnson, a Képviselőház republikánus elnöke

Ugyanakkor Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy az Egyesült Államok további 200 millió dollár értékű katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A szlovák kormányfő két orvosi csapat műtötte

A szlovák kormányfő két orvosi csapat műtötte

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!