2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Akik a hazára voksoltak 11:00

Külföld

Szélsőségesek lerohantak egy kenyai katonai bázist, több amerikai állampolgár is életét vesztette

Az al-Shabaab szomáliai dzsihadista szervezet vasárnapra virradóra lerohant egy kenyai légitámaszpontot, amelyet az amerikai hadsereg is használ terrorellenes műveletekhez, a támadásban három amerikai állampolgár is életét vesztette - közölték a kenyai és az amerikai hatóságok.

  • Szélsőségesek lerohantak egy kenyai katonai bázist, több amerikai állampolgár is életét vesztette

 

A szélsőségesek egy amerikai katonával és az amerikai hadsereg két szerződéses alvállalkozójával végeztek, két másik amerikai állampolgár pedig megsebesült a Manda Bay bázis elleni támadásban a szomáliai határon lévő Lamu megyében.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatra felesküdött fegyveresek a földön megsemmisítettek két amerikai repülőgépet és két helikoptert, valamint több harci járművet is, mielőtt visszaverték volna őket. Az AP amerikai hírügynökség szerint ez volt az első alkalom, hogy az al-Shabaab amerikai csapatokra támadt a kelet-afrikai ország területén.

Paul Njuguna, a kenyai hadsereg szóvivője szerint öt támadót megöltek.

A támadás elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai dzsihadista szervezet jelentkezett. Az iszlamisták állítása szerint 17 amerikai áldozat volt, kilenc kenyai katonát megöltek és hét harci repülőgépet tettek tönkre harcosaik. Az amerikai haderő afrikai parancsnoksága (AFRICOM) túlzónak nevezte és visszautasította a terroristák állítását.

Az AFRICOM parancsnoksága alatt szolgáló Karl Wiest ezredes szerint a támadás idején a bázison mintegy 150 fős amerikai katonai személyzet tartózkodott, amely kelet-afrikai országok katonáinak kiképzésében vesz részt és támogatja őket a terrorellenes harcban.

MTI

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!