2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Szélsőséges időjárás pusztít a világ különböző pontjain

Szélsőséges időjárás figyelhető meg a világ több pontján. Ritka jelenség, hogy a karibi térségen egyszerre két trópusi vihar is áthalad. Brazíliában és Ausztráliában pedig közel egy méternyi hó esett. A hatalmas csapadékmennyiség azért is szokatlan, mert nemsokára beköszönt az előbb említett országokba a tavasz.

  • Szélsőséges időjárás pusztít a világ különböző pontjain

Hatalmas széllel és esővel érkezett a karibi térségbe a Laura névre keresztelt trópusi vihar. A Dominikai Köztársaság, 14 tartományára adtak ki riasztást. A meteorológusok 10-20 cm-es esőre és a tengerparti településeken magas hullámokra figyelmeztettek. A fővárosban a polgári védelem az evakuálási pontokról tájékoztatta a lakosokat. Az erős szél olyan pusztítást hagyott hátra, amelyben három ember életét vesztette. Ők akkor haltak meg amikor egy illegálisan felépített fal a házukra dőlt.

A fal leomlott, és maga alá temette az épületet. Álljon elő a tulajdonos, neki tudnia kellett volna, hogy a fal összedőlhet. Nem kellett volna megépítenie. Az itt élők nem állatok voltak. Tudniuk kellett volna a veszélyről

- mondta megrendülve az áldozatok rokona. 

A víz miatt elzárt településekről önkéntesek mentették a lakosokat. Laura az Egyesült Államok felé haladva folyamatosan erősödik. Jelenleg a karibi térségen két vihar is áthalad, amely ritka időjárási jelenség. A Marco nevű hurrikán Kuba nyugati partjától 80 kilométerre van, szintén hatalmas széllel.

Közben történelmi hideg köszöntött Brazíliára. Az ország déli részén szokatlan módon nagyobb mennyiségű hó is esett. Több régióban mínusz 8 fok alá süllyedt a hőmérséklet. A brazil meteorológiai szolgálat arra figyelmeztette a lakosokat, hogy a hirtelen betört hideg miatt inkább maradjanak otthon.

Sok ember élvezte a havazást Ausztráliában is, annak ellenére, hogy a nagy mennyiségű csapadék számos települést elzárt a külvilágtól.

Nagyon jó, különösen a gyerekek és azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy elutazzanak havas tájakra. Ők most kiélvezhetik

- mondta egy ausztrál férfi.

Az Ausztrália délkeleti részén áthaladó antarktiszi levegő, egy méteres havat hozott magával. A jelenség azért is szokatlan, mert a szigetországban tíz nap múlva köszöntött volna be a tavasz. A meteorológiai szolgálat szerint azonban a hideg még több napig marad.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!