2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Külföld

Százezrek tüntettek Madridban

Százezrek vonultak utcára a spanyol fővárosban vasárnap jobb közegészségügyi ellátást követelve.

  • Százezrek tüntettek Madridban

A hatóságok szerint 250 ezren, a szervezők szerint egymillió ember vett részt az akcióban, amelyen tiltakoztak a tartomány egészségügyi politikája ellen. A megmozdulás résztvevői szerint a politika a magánellátásnak kedvez, miközben az alapellátásban és a kórházakon kívüli sürgőségi centrumokban nincs elég szakember és anyagi forrás.

"Kimondjuk, hogy nem fogadjuk el ezt a modellt. Az egészségünkkel nem lehet játszani" - hangzott el a tüntetésen felolvasott kiáltványban, amely után fehér zsebkendők ezreit emelték magasba a résztvevők.

Az esemény életre hívásában több mint 74 civil és szakmai szervezet vett részt és csatlakoztak a legnagyobb spanyol szakszervezetek is.

A spanyol fővárost magában foglaló madridi tartományban november elején kezdődtek tiltakozó akciók, miután a regionális kormány úgy nyitotta újra a koronavírus-járvány miatt két éve bezárt, kórházon kívüli sürgősségi ellátóhelyeket, hogy azok biztonságos működéséhez nincsenek meg a személyi feltételek.

A minőségi munkát ellehetetlenítő szakemberhiány, az ebből adódó leterheltség, az ellátás területi aránytalanságai és nem megfelelő munkakörülmények ellen tiltakozva november 21-én sztrájkba léptek a madridi alapellátásban dolgozó házi- és gyermekorvosok.

Vasárnap nemcsak a fővárosban, hanem Santiago de Compostelában és Burgos városában is tízezrek tüntettek a minőségi közegészségügyi ellátásért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!