2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Külföld

Százezer migráns jöhet Európába a következő hetekben

Ezt a bosnyák belbiztonsági miniszter közölte. Fahrudin Radoncic szerint a bevándorlók Görögországból indulnak és Nyugat-Európa a végcéljuk.

  • Százezer migráns jöhet Európába a következő hetekben

 

Radonic kijelentette, hogy a boszniai határ nem lesz képes kezelni a bevándorlók ekkora hullámát:

Határunk könnyen átjárható. Nincs elég határőrünk, sem anyagi erőforrásunk.

A boszniai miniszter hozzátette, hogy a boszniai migránstáborok helyzete egyre rosszabbá válik, mivel a már így is túlzsúfolt táborokba még több bevándorló érkezik.

Legalább 1200 határőr hiányzik. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy rendőrnek a határsáv 25 kilométerét kell megfigyelnie. Ez lehetetlen!

Peter Ven der Auweraert, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) regionális koordinátora decemberben hasonló előrejelzéseket tett, mint Radonic miniszter. Kijelentette, hogy amikor a térség időjárása javul,

egyesek elkezdenek mozgolódni. Mint az köztudott, Bosznia-Hercegovina tranzitország.

Görögországban, ahova a balkáni útvonalon haladó migránsok többsége először érkezik Európába, a kormány az újabb migránsok számának növekedését is előrejelzi. Manos Logothetis, a migránsok befogadásának kormánybiztosa azt jósolta, hogy

Görögországot százezer újabb bevándorló fogja elérni 2020-ban.

A balkáni útvonal más területein is fokozódott az aktivitás, például Szerbia és Magyarország határán, ahol csak januárban 3400 migráns kísérelte meg átlépni a megerősített határkerítést.

888.hu

Az elmúlt időszakban az Európát sújtó migráció a nyugat-balkáni útvonalon volt jellemző. Tavaly ősztől kezdődően ismét a magyar határnál akarnak betörni az illegális bevándorlók az Európai Unióba. Az Informátor a boszniai riportjában is bemutatta, egyre nehezebben járható a nyugat-balkáni migrációs út, sőt bekeményítettek a horvát és a szlovén rendőrök is. Ezek alapján nem is csoda, hogy a migránsok 2015 után ismét Magyarország irányába próbálkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!