2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Százakat vett őrizetbe az orosz rendőrség egy újabb engedély nélküli moszkvai tüntetésen

Mintegy hatszáz embert - köztük újságírókat - vett őrizetbe az orosz rendőrség egy újabb engedély nélküli tüntetés során Moszkvában szombaton - számolt be az OVD-Info független megfigyelőcsoport.

  • Százakat vett őrizetbe az orosz rendőrség egy újabb engedély nélküli moszkvai tüntetésen

A hatóságoknál be nem jelentett akció résztvevői szabad választásokat követeltek és az ellen tiltakoztak, hogy a moszkvai választási bizottságok - arra hivatkozva, hogy a támogató aláírások egy része hamis - elutasították több tucatnyi ellenzéki és független jelöltaspiráns bejegyzését a negyvenöt fős fővárosi képviselői testület szeptember 8-án esedékes megválasztására.

A jelentős költségvetés fölött rendelkező városi tanács jelenleg a kormánypárt, az Egységes Oroszország kezében van.

A moszkvai képviselőtestületi választásból kizárt Ljubov Szobolt is előállították. Szobol a jelenlegi tüntetéshullám egyik vezéralakja.

A rendőrség mindössze néhány perccel a demonstráció kezdetét követően elkezdte kiszorítani a tüntetőket a Moszkva központjában található gyülekezési pontról. A hatóságok 30 ember előállításáról számoltak be. Szerintük csupán 350-en jöttek el a megmozdulásra.

Ugyancsak szombaton kétezren tüntettek Szentpétervárott, támogatásukról biztosítva moszkvai társaikat - írta a fontanka.ru helyi hírportál.

Egy héttel korábban csaknem 1400 embert vettek őrizetbe egy szintén engedély nélkül tartott megmozduláson az orosz fővárosban.

Eközben az orosz nyomozóbizottság bejelentette, hogy pénzmosás vádjával büntetőeljárást indítottak Alekszej Navalnij Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványa ellen. Navalnij és szövetségesei szerint az alapítvány bevételei nyilvános adományokból származnak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!