2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Száz euró lesz az éves autópálya-matrica

Matricás autópályadíj-rendszert vezetnek be Németországban a kormány tervei szerint.

Az éves díj a várakozások szerint száz euró lesz, fizetni 2016-tól kell majd. A matricás rendszer egyszerű és nem túlzottan bürokratikus, indokolta a megoldást Alexander Dobrindt közlekedési miniszter. Az autópályadíj a bajor keresztényszociális unió követelésére került be a német kormány programjába. A konzervatívok eredetileg azt akarták elérni, hogy csak a külföldiek fizessenek az autópályák használatáért. Az uniós előírások miatt azonban valamennyi autósra ki kell vetni a díjat – igaz, a németeket valamilyen formában kompenzálják majd. A német autópálya-hálózat használatáért a 12 tonna feletti teherautóknak már 2005 óta fizetni kell. 2012-ben pedig több mint ezer kilométernyi főutat is fizetőssé tettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!