2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szászország miniszterelnöke feloldaná az Oroszország elleni szankciókat és meghívta Putyint

Bírálatokat váltott ki Németországban Michael Kretschmer, Szászország tartományi miniszterelnöke, aki Vlagyimir Putyinnal tartott találkozója után annak a véleményének adott hangot, hogy meg kellene szüntetni az Oroszország elleni szankciókat, és meghívta az orosz elnököt Szászországba.

  • Szászország miniszterelnöke feloldaná az Oroszország elleni szankciókat és meghívta Putyint

A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, aki Szászországban éppen választási kampányban vesz részt, a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében tárgyalt Putyinnal.

"Miniszterelnök úr, van önnek külpolitikai tanácsadója? Ha igen, azonnal mentse fel!" - tanácsolta Kretschmernek Wolfgang Ischinger, a müncheni Biztonsági Konferencia elnöke szombati Twitter-bejegyzésében. A külügyminisztérium tudna megfelelő szakértőt közvetíteni neki - írta, hozzátéve: Kretschmernek jó tanácsra van szüksége, különben saját magának és a német külpolitikai érdekeknek is árt.

Kretschmer és Putyin találkozóján részt vett Peter Altmaier (CDU) szövetségi gazdasági miniszter és a szociáldemokrata párti (SPD) Manuela Schwesig, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi miniszterelnöke is.

"Oroszország stratégiai szempontból fontos partner, és a jobb kapcsolatokhoz szükségünk van a szankciók beszüntetésére" - nyilatkozott a találkozó után Kretschmer. Altmaier viszont ezzel ellenkező véleményt fogalmazott meg. "A szövetségi kormány ismételten világossá tette, hogy a szankciók addig maradnak érvényben, ameddig elrendelésük okai meg nem szűnnek" - mondta.

Michael Roth, a német külügyminisztérium Európa-ügyi államminisztere arra hívta fel a figyelmet, hogy a szankciók megszüntetése esetén az EU és Németország között "külpolitikai szakadás" keletkezne. Nincsenek német szankciók, csak nemzetköziek - mondta. "Mindenekelőtt a Krím bekebelezésének kell véget vetni, és békét kell teremteni a Donyec-medencében" - hangsúlyozta Roth.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!