2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Szakértők szerint nincs sok esélye a kormány elleni bizalmatlansági indítványnak

  • Szakértők szerint nincs sok esélye a kormány elleni bizalmatlansági indítványnak

Nem valószínű a három francia baloldali ellenzéki párt által a kormány ellen a napokban beterjesztett bizalmatlansági indítvány sikere Soós Eszter Petronella és Szűcs Anita Franciaország-szakértő szerint.

A szakértőket vasárnap az M1 aktuális csatorna Szemtől szembe című műsorában Soós Eszter Petronella úgy vélte, ha Édouard Philippe miniszterelnök kormánya megbukik, az Emmanuel Macron államfő akaratából lesz, vagy valamilyen kezdeményezési céllal történik meg. Szólt arról is, hogy Emmanuel Macron elnökségével szemben külföldön sokkal magasabbak voltak az elvárások, mint Franciaországban, ahol sokan nem az ő programjára, hanem Marine Le Pen ellen szavaztak. Sokan vannak most az utcán, akik rá voksoltak – tette hozzá.

Szűcs Anita úgy fogalmazott: a válságot a kormány kezeli, amely meghívta tárgyalni a sárgamellényesek képviselői mellett a politikai pártokat is, és ezzel szerinte jó lépést tett.

A szakértők egyetértettek abban is, hogy a pártrendszer valóban átalakul, a politikai törésvonalak is, de ez nem intézményes válság.

Szűcs Anita úgy vélte: a tüntetések Emmanuel Macron jobbratolódásához kötődnek, baloldali szavazók hátrálnak ki az elnök mögül, csalódottak, nem találnak másik pártot, ezért utcára mennek.

Soós Eszter Petronella elmondta, hogy az elnök még nem tett komoly politikai lépéseket, mint amilyen az új kormány kinevezése vagy új nemzetgyűlési programbeszéd megtartása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!