2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Külföld

Szájer: Mi megharcoltunk a jogállamiságunkért

A jogállamiság kapcsán Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércére hívta fel a figyelmet Szájer József. A fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel. Az uniós csúcsról szóló vitában a baloldali képviselők rendre azt szorgalmazták, hogy az uniós pénzeket a jogállamiság betartásától tegyék függővé. Ezt az EP által megszavazott állásfoglásban is szóvá tették. Az uniós csúcsról Deutsch Tamás azt mondta: hatalmas győzelem a magyar polgároknak, és súlyos vereség a magyar ellenzéknek.

Az uniós csúcson elfogadott költségvetési kompromisszumról és ahhoz kapcsolódóan a jogállamiságról vitázott az Európai Parlament. 

A baloldali többségű Európai Parlament végül megszavazott egy állásfoglalást. Ebben kifogásolják, hogy a kedden véget ért uniós csúcs kompromisszumos megállapodása nem kötötte össze az uniós pénzeket a jogállamisággal.

Von der Leyen bizottsági elnök a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról elmondta, hogy az a tagállami beruházásokat és reformokat segíti majd elő, és a végrehajtásában az EU-nak is kulcsszerepe lesz.

Szerinte a források odaítélésének teljes átláthatósága kell, hogy a pénz oda menjen, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ennek kapcsán a jogállamiság figyelembe vételének fontosságát hangsúlyozta, csakúgy, mint a baloldali és liberális felszólalók.

Magyarország megharcolt a jogállamiságért

- mondta Szájer József a plenáris ülésen. A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta: Brüsszel egy kommunista modellt követ, amely nem jogi kritériumok alapján határozza meg, hogy sérülnek-e a jogszabályok, hanem már a gyanú esetén is büntet, aki pedig másképp gondolkodik azt kioktatják és zsarolják.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Deutsch Tamás szerint elbuktak a balliberális erők

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Közlekedésbiztonsági tanösvény Miskolcon

Az állatkert lehetőséget biztosít a növény és állatvilág megismeréséhez, ugyanakkor a kialakított közlekedési útvonal lehetővé teszi a közlekedés szabályainak megismerését.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!