2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Szájer: Mi megharcoltunk a jogállamiságunkért

A jogállamiság kapcsán Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércére hívta fel a figyelmet Szájer József. A fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel. Az uniós csúcsról szóló vitában a baloldali képviselők rendre azt szorgalmazták, hogy az uniós pénzeket a jogállamiság betartásától tegyék függővé. Ezt az EP által megszavazott állásfoglásban is szóvá tették. Az uniós csúcsról Deutsch Tamás azt mondta: hatalmas győzelem a magyar polgároknak, és súlyos vereség a magyar ellenzéknek.

  • Szájer: Mi megharcoltunk a jogállamiságunkért

Az uniós csúcson elfogadott költségvetési kompromisszumról és ahhoz kapcsolódóan a jogállamiságról vitázott az Európai Parlament. 

A baloldali többségű Európai Parlament végül megszavazott egy állásfoglalást. Ebben kifogásolják, hogy a kedden véget ért uniós csúcs kompromisszumos megállapodása nem kötötte össze az uniós pénzeket a jogállamisággal.

Von der Leyen bizottsági elnök a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról elmondta, hogy az a tagállami beruházásokat és reformokat segíti majd elő, és a végrehajtásában az EU-nak is kulcsszerepe lesz.

Szerinte a források odaítélésének teljes átláthatósága kell, hogy a pénz oda menjen, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ennek kapcsán a jogállamiság figyelembe vételének fontosságát hangsúlyozta, csakúgy, mint a baloldali és liberális felszólalók.

Magyarország megharcolt a jogállamiságért

- mondta Szájer József a plenáris ülésen. A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta: Brüsszel egy kommunista modellt követ, amely nem jogi kritériumok alapján határozza meg, hogy sérülnek-e a jogszabályok, hanem már a gyanú esetén is büntet, aki pedig másképp gondolkodik azt kioktatják és zsarolják.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Deutsch Tamás szerint elbuktak a balliberális erők

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!