2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Szájer: Elfogadhatatlan, hogy kárpátaljai magyarokat vessenek be

Elfogadhatatlannak tartja az Európai Parlament néppárti frakciójának fideszes alelnöke, hogy kárpátaljai magyarokat vessenek be oroszok ellen Kelet-Ukrajnában.

Szájer József Magyarország élőben című műsorunkban közölte: felháborítónak tartja azt is, hogy Kárpátalján nem lesz magyar többségű választási körzet. A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja ezért közleményben szólította fel az ukrán kormányt, hogy messzemenőkig tartsa tiszteletben a magyar kisebbség törvénybe foglalt jogait. „Ez nevetséges, pitiáner, a magyar kisebbséggel Ukrajnának nincs problémája. Ha az oroszokkal van problémája, akkor azt intézzék el velük. Ukrajna saját választási törvénye azt mondja, hogy figyelembe kell venni az etnikai csoportosulást, hogyha egy tömbben élnek, ez szó szerint benne van a saját törvényükben. Mi csak annyit kérünk, hogy a saját törvényeiket tartsák be” – fogalmazott Szájer József.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!