2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Svédországban központilag erőltetik rá a társadalomra a genderelméletet

Már a kilencvenes évek vége óta zajlik a kötelező érzékenyítés a svéd óvodákban és bölcsődékben. Itthon a balliberális városvezetők mostantól szeretnék kötelezővé tenni a genderpropagandát az oktatási intézményekben, de nézzük mi a helyzet és hol tart most az érzékenyítés a skandináv országban. Svédországból Bugnyár Zoltán tudósított.

  • Svédországban központilag erőltetik rá a társadalomra a genderelméletet

"Az országban nem csak a lobbiszervezetek napirendjén szerepel a gendertéma, hanem már jó ideje része a korai oktatás-nevelésnek is. A legelső adat, amit találtam, 1998-as. A svéd oktatási hivatal bölcsődei és óvodai, központi pedagógiai fejlesztési tervében az áll, hogy az "intézmények felelőssége a gyermekek fejlődését korlátozó nemi minták ellensúlyozása, és erre számos konkrét példát is írnak"

 - kezdte tudósítását Bugnyár Zoltán.

Óvodája és óvópedagógusa válogatja, hogy mit és milyen komolyan tesznek meg. Valahol nem veszik szájukra az apa és anya szót a pedagógusok, helyette a szülő elnevezést használják, vagy nemsemleges személyes névmást alkalmaznak. Ismerek olyan óvodát, ahol eltávolították a játékok közül járműveket és babákat, mert szerintük azok nemi sztereotípiák kialakulásához segítenek hozzá

- folytatta.

Bugnyár Zoltán rámutatott arra is, hogy jelentős hangsúlyt fektetnek a nemváltás lehetőségére is, a pedagógusok mellett az orvosokat is oktatják arra, hogy ezt a nemi identitásukban bizonytalan gyermekek figyelmébe ajánlják. Ennek eredményeképp

az elmúlt évtizedben 20-szorosára emelkedett a tizenévesek körében elvégzett, nemváltó beavatkozások száma.

Ez azért is furcsa, mert 1973 és 2003 között pont Svédországban végeztek egy 30 évig tartó kutatást nemváltó műtéten átesettekkel.

A tanulmány fő megállapítása az volt, hogy ezen személyeknél lényegesen magasabb a korai halálozás, az öngyilkosság és más pszichiátriai problémák előfordulása, mint az általános populációnál, tehát a nemváltás nem megoldja, hanem elmélyíti a problémát

- hangzott el a tudósításban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!