2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Súlyosan sérülnek a rabok jogai az olasz börtönökben + videó

Ilaria Salis miután a világsajtó előtt Magyarországot vádolta a börtönviszonyok miatt, most kénytelen belátni, hogy Olaszországban rosszabb a helyzet. A szélsőbaloldali aktivista azért volt börtönben hazánkban, mert Budapest utcáin ártatlan embereket bántalmazott súlyosan. Azért kellett szabadon engedni, mert pártja európai parlamenti képviselőnek indította és nyert.

  • Súlyosan sérülnek a rabok jogai az olasz börtönökben + videó

Iaria Salis a Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége párt európai uniós képviselője korábban Magyarországot vádolta a világsajtó előtt a börtönviszonyok miatt. Most azonban kénytelen belátni, hogy hazájában rosszabb a helyzet. A vád szerint Salis a budapesti utcákon ártatlan embereket bántalmazott súlyosan. A baloldal a budapesti börtönből az Európai Parlamentbe juttatta. Az olasz börtönökben állandósult felkelések miatt az újonnan megválasztott képvsielő szembesült a keserű tényekkel. Sajtóbeszámolók szerint Salis tegnap ellátogatott a milánói San Vittore börtönbe, hogy személyesen győződjön meg a fogva tartás körülményeiről. Kénytelen volt belátni, hogy súlyosan sérülnek az rabok jogai az olasz börtönökben. A közösségi médiába feltöltött rövid videóban összegzi, hogy pokoli állapotokkal szembesült. Azt is elmondja, hogy milyen megoldásokra lenne szükség, hogy Olaszország elérjen a börtönök nélküli társadalom fokára. A sajtó arról is beszámolt, hogy a szélsőbaloldali politikus arra biztatja a torinói börtönben fogvatartott nőket, hogy tartsanak éhségsztrájkot és így kényszerítsék a kormányt könnyítő rendelkezések bevezetésére. Óriási felháborodást váltott ki az is, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt megfélemlítő videót osztott meg a közösségi médiában Salis közvetlen munkatársa, aki az Európai Parlamentben segíti majd tevékenységét. Melonit szimbolizáló égő bábu látható a felvételen, amely mellé a következő van bejegyezve: "Pusztulj te szemét!" Ugyanaz a személy a rendfenntartók meggyalázására is közzétett egy fotót, melyen egy rendőr látható térdre esve miközben öt bűnöző bottal veri. Az Olasz Testvérek párt politikusai és a rendőr szakszervezetek felszólították Ilaria Salist, hogy azonnal távolítsa el gyűlöletet szító európai parlamenti munkatársát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Putyin: a Nyugat felcserélte a fogalmakat

Putyin: a Nyugat felcserélte a fogalmakat

Putyin azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők már régóta mérnek mélységi csapást orosz területre, ám ha ehhez nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket vetnének be, az azt jelentené, hogy nyugati katonák közvetlenül támadnak orosz területet. Álláspontja szerint a Nyugat felcserélte a fogalmakat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!