2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Súlyos károkat okoznak a Pantanalban pusztító tüzek

Hatalmas tüzek pusztítanak a brazíliai Pantanalban, a világ legnagyobb mocsárvidékén. A lángok a régió legfontosabb közlekedési útvonalát fenyegetik és számos védett fajt veszélyeztetnek.

  • Súlyos károkat okoznak a Pantanalban pusztító tüzek

Augusztus első 15 napján a brazil Nemzeti Űrkutatási Intézet, az Inpe 3121 tüzet észlelt, csaknem ötször annyit, mint egy évvel ezelőtt, a hasonló időszakban. Ha ez a tendencia folytatódik, az elmúlt 22 év minden rekordját megdöntheti a tüzek száma.

Ricardo Salles környezetvédelmi miniszter elmondta, hogy a térségben a levegő nagyon forró, száraz, erős szelek fújnak. A miniszter hozzáfűzte, hogy a Pantanalban tett körútján több száz tüzet látott, és olyan helyeken is járt, ahol a tűzoltók szakadatlan munkája és a repülőgépről történő oltás ellenére is óriási kár keletkezett a flórában és faunában.

Január és július között a Pantanal 6 százaléka, mintegy 8500 négyzetkilométernyi mocsaras erdőség égett le.

A Pantanal tízszer akkora, minta a floridai Everglades mocsárvidék. A 140-160 ezer négyzetkilométernyi vizenyős régió a Föld egyik leggazdagabb biodiverzitású területe, több mint 4700 növény- és állatfaj otthona.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!