2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Spöttle: Putyin vissza akar térni a szovjet időkhöz

Vlagyimir Putyin az importtilalommal a szovjet idők gazdaságpolitikáját próbálja meg visszaállítani – ezt mondta a Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő. Az embargó legjobban európát sújtja, de az észak-amerikai termelők is megérzik. A legnagyobb veszteség a kanadai disznóhústermelőket érheti, akik félmilliárd dolláros üzlettől estek el.

Az amerikai tőzsde is megérezte a a nyugati szankciókra adott orosz válaszlépést. Az importtilalom bejelentése után a legfontosabb indexek visszaestek, mivel a befektetők a feszültség további éleződésétől tartanak.

A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő is arra számít, hogy Vlagyimir Putyin folytatni akarja a nyugattal szembeni konfrontáció politikáját. „Gazdaságilag vissza akar térni a szovjet időkhöz, amikor lényegében a Szovjetunió úgymond önellátó volt, ugye nyugatról nem szállítottak be. És azt mondja, hogy az importembargó, amelyet most bevezet a Nyugat ellen, az orosz gazdaságot fogja erősíteni, hogy az innovatív orosz cégek kicsit fellendüljenek” – fogalmazott Georg Spöttle.

Bár az élelmiszerekre bevezetett orosz importtilalom elsősorban az Európai Uniót érinti, az intézkedéseket az észak-amerikai termelők is megérzik. Az Egyesült Államok és Kanada évente több mint másfél milliárd dollár értékben szállítanak mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékeket Oroszországba.

Az amerikai kormány szerint a kemény orosz válaszintézkedés azt jelzi, hogy a Moszkvával szemben múlt héten bevezetett, az energia-, a védelmi és a bankszektort is érintő szigorú büntető intézkedések már éreztetik a hatásukat az orosz gazdaságon.

Ők a legnagyobb vesztesek

A közép-és kelet-európai országokat sújtja leginkább az orosz import tilalom. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!