2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:55

Külföld

Spanyolország tehetetlen a bevándorlókkal szemben, mégis támogatja a kvótarendszert + videó

Nem szűnik a migrációs nyomás a spanyolországi Kanári-szigeteken. Egy nap alatt több mint 700 afrikai menekültet tettek partra. A központi kormány kénytelen ismét több ezer embert átszállítani más spanyol tartományokba.

  • Spanyolország tehetetlen a bevándorlókkal szemben, mégis támogatja a kvótarendszert + videó

Sem havi, sem éves szinten nem érkezett még annyi illegális bevándorló a Kanári-szigetekre mint idén. Októberben csaknem 15 ezer afrikai kötött ki a szigetvilágban, amivel megdőlt a 2006-ban felállított csúcs. Szombaton ismét több mint 700-an érkeztek a legkisebb szigetre, El Hierrora és ha őket is hozzáadjuk a statisztikához, akkor ki lehet mondani, hogy az éves migrációs rekord is megdőlt pár száz fővel.

A tegnapi hajók egyikén két elhunytat találtak, majd a partraszállás után további két bevándorló vesztette életét kiszáradás és kihűlés miatt.

A belügyminisztérium azt közölte, hogy azért jönnek még mindig ennyien, mert Szenegálba egyre súlyosabb a politikai és társadalmi kiegyensúlyozatlanság és ehhez hozzáadódik az is, hogy rendkívül nyugodtak a tengeri viszonyok, így az illegális útvonalakon való utazás a megszokottnál kevesebb kockázattal jár és többen vállalják be.

Közben az ügyvivő központi kormány bejelentette, hogy újabb 4.000 bevándorlót hoz át ide a félszigetre a Kanári-szigetekről, hogy enyhítse az ottani befogadóközpontokon lévő nyomást. Ezeket az embereket most Madridba, a portugál határ melletti Extremadura régióba, valamint ide, Murcia megyébe hozzák majd át és elsősorban katonai laktanyákban helyezik el őket.

Madrid régió konzervatív vezetője élesen bírálta szombaton a szocialista kormányt az áttelepítések miatt és közölte, hogy a Kanári-szigeteket az illegális migrációból profitáló maffiák nyitott folyosójává alakítja át ahelyett, hogy ténylegesen tenne valamit a folyamat megfékezésére.

Sajtóinformációk szerint a félszigetre áthozott menekültekkel szemben kiutasítási határozat is érvényben van, de állítólag szerepel benne egy olyan pont is, miszerint ha két évig Spanyolországban maradnak, úgy lehetővé válik számukra a legális letelepedés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Szakértők szerint a francia elnök korábbi kijelentése, melyben NATO erők ukrajnai jelenlétét szorgalmazta, figyelmeztetés volt a nyugat számára arra az esetre, ha Moszkva elfoglalná Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!