2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Sokkolta a párizsiakat a tűzvész

"Amikor láttam a lángoló tornyot és tetőt, ahogy lassan leég, nagyon fájdalmasan érintett, mert a Notre Dame történelmünk része" - nyilatkozta egy közelben lakó férfi. A világ egyik leghíresebb templomának katasztrófája az egész világot megrázta.

  • Sokkolta a párizsiakat a tűzvész

Sokkolta a párizsiakat és a francia fővárosban lévő turistákat a tűzvész. Senki sem számított arra, hogy katasztrófa lehet.  

Az Üdvözlégy Máriát énekelték a hívek Szajna egyik hídján, miközben a folyó szemben lévő szigetén a tűzoltók még dolgoztak azon, hogy minél több mindent meg lehessen menteni a felbecsülhetetlen értékű kincsekből és a nyugati kereszténység egyik fontos épületéből.

"Elképzelhetetlen ez az egész. Hallottuk, hogy tűz van, itt voltunk a közelben, és másokhoz hasonlóan mi is idejöttünk. Azt hittük, csak kis tűz ég, de ahogy befordultunk a sarkon, megláttuk a szörnyű lángokat. Megkönnyeztük, nem lehetett érzelmek nélkül nézni" - idézte fel emlékeit ez a spanyol turista.

A francia főváros lakói délelőtt is csak hitetlenkedve nézték a nemzet egyik szimbólumának számító katedrálist.

"Amikor láttam a lángoló tornyot és tetőt, ahogy lassan leég, nagyon fájdalmasan érintett, mert a Notre Dame történelmünk része" - mondta ez a közelben lakó 28 éves férfi.

A magyarokat is megrázta a világ egyik leghíresebb templomának katasztrófája. A Hír TV Híradójának nyilatkozó idegenvezető, Szirbek István azt mondta: mindenki megrendült.

"Elképesztő csend volt, mindenki a maga módján éli meg. Aki énekel, vagy aki hívő volt, az énekelt, aki térdelt, aki nem volt hívő egyszerűen tátott szájjal, magába fordulva könnye szemmel állt. Egy megrendülés volt, én azt láttam, hogy megrendülés volt. Nem beszélgettek az emberek. A kérdés az, hogy statikailag a beomlott tetőszerkezet, illetve néhány tartópillér, támpillér is leomlott, illetve meggyengültek. Hogy ezek nem okoznak-e olyan problémát, hogy egyszer csak a szemünk láttára - azt hisszük, hogy minden rendben, és hazamehetünk - összedől a Notre Dame."

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!