2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Külföld

Sokan életüket vesztették egy átkelés során, egyre több migráns éri el a Kanári-szigeteket

Huszonnégy illegális bevándorló holttestét szállították Tenerifére a spanyol hatóságok. Valamennyien egy nyílt vízi átkelés során vesztették életüket. A Kanári-szigetekre tavaly 8-szor több migráns érkezett, mint 2019-ben. A menekülteket a koronavírus-járvány sem tartja vissza attól, hogy elhagyják Afrikát.

  • Sokan életüket vesztették egy átkelés során, egyre több migráns éri el a Kanári-szigeteket

Hétfőn is volt dolga a mentőegységeknek. Akkor 41 illegális bevándorló életét mentették meg, akik nem messze Gran Canariától kerültek bajba.

A migránsokat partra szállították, és egészségügyi szűrés alá vetették őket. A koronavírusos betegeket elkülönítették, a többieket pedig egy központba szállították.

A turisták által kedvelt szigeteket egyre több menedékkérő éri el. Céljuk, hogy nyilvántartásba vétel után a hatóságok Spanyolországba szállítsák őket.

Madrid azonban 2019-ben felfüggesztette az akciót, így a bevándorlókat a sziget befogadóközpontjaiban helyezik el. A többség ugyanakkor elégedetlen a tábori körülményekkel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!