2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:30

Külföld

Sokan életüket vesztették egy átkelés során, egyre több migráns éri el a Kanári-szigeteket

Huszonnégy illegális bevándorló holttestét szállították Tenerifére a spanyol hatóságok. Valamennyien egy nyílt vízi átkelés során vesztették életüket. A Kanári-szigetekre tavaly 8-szor több migráns érkezett, mint 2019-ben. A menekülteket a koronavírus-járvány sem tartja vissza attól, hogy elhagyják Afrikát.

Hétfőn is volt dolga a mentőegységeknek. Akkor 41 illegális bevándorló életét mentették meg, akik nem messze Gran Canariától kerültek bajba.

A migránsokat partra szállították, és egészségügyi szűrés alá vetették őket. A koronavírusos betegeket elkülönítették, a többieket pedig egy központba szállították.

A turisták által kedvelt szigeteket egyre több menedékkérő éri el. Céljuk, hogy nyilvántartásba vétel után a hatóságok Spanyolországba szállítsák őket.

Madrid azonban 2019-ben felfüggesztette az akciót, így a bevándorlókat a sziget befogadóközpontjaiban helyezik el. A többség ugyanakkor elégedetlen a tábori körülményekkel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!