2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Sok épület leégett Valparaíso városában Chilében

Heves tűz pusztított Valparaíso városában Chilében, Gonzalo Blumel belügyminiszter szerdai tájékoztatása szerint legalább 150 épület teljesen vagy részben leégett, a dél-amerikai ország nyugati részén fekvő város több negyedét ki kellett üríteni. A hatóságok gyanúja szerint gyújtogatás történt.

  • Sok épület leégett Valparaíso városában Chilében

A katasztrófa-elhárítás ugyancsak szerdán azt közölte, hogy több ezren maradtak áram nélkül. A polgári védelem tájékoztatása szerint a lángok 100 hektáros - 140 futballpályányi - területen pusztítottak.

A kikötőváros, amelynek a történelmi házairól, meredek sikátorairól és lépcsőiről ismert óvárosa világörökségi helyszín, bozótosokkal tűzdelt dombon fekszik, és jelenleg nagy a szárazság, ami megkönnyítette a lángok terjedését.

Jorge Sharp Fajardo polgármester szükségállapotot rendelt el a romok eltakarítása és az újjáépítés megkönnyítése érdekében.

"Nagyon nehéz lesz az idei nyár" - mondta Gonzalo Le Dantec Briceno kormányzó.

Tűzvész pusztít Chilében

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megemlékezések Erdélyben

Megemlékezések Erdélyben

A romániai magyarok sokszor naponta megküzdenek, hogy megőrizhessék identitásukat, nyelvhasználatukat. Erdély-szerte június 4-én rengeteg magyar megemlékezés erősíti meg az összetartozás érzését, de a Trianon okozta gyász közös feldolgozását is. Romániából Herrmann Endre tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!