2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Azonnali kérdések

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Sikeresen landolt a Marson a kínai űrszonda

És sikeresen landolt a Marson a kínai Tienven-1 nevű űrszonda. A legénység nélküli, 5 tonnás űrhajót tavaly július 23-án indították útnak, fedélzetén egy marsjáróval. A jármű idén február közepén lépett a vörös bolygó gravitációs vonzáskörébe, majd bolygó körüli pályára állt, hogy feltérképezze a lehetséges leszállóhelyeket. A mitológiai tűzistenről elnevezett robotjármű a Mars légkörét és talaját fogja vizsgálni, képeket készít, és feltérképezi a környéket. Az Egyesült Államok már többször juttatott kutatóberendezéseket a vörös bolygóra, Kínának azonban ez most sikerült először.

  • Sikeresen landolt a Marson a kínai űrszonda

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!