2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Külföld

Sikeresen bojkottálták a transzneművel kampányoló Bud Light sört Amerikában + videó

A Bud Light nevű amerikai sörcég anyavállalata, az Anheuser-Busch becslések szerint több, mint 1 milliárd dollárt veszített eladásaiból, miután a konzervatívok bojkottot hirdettek a vállalat ellen egy transznemű influenszer, Dylan-Mulvaney szerepeltetéséért.

  • Sikeresen bojkottálták a transzneművel kampányoló Bud Light sört Amerikában + videó

2023 áprilisban a magát nőként identifikáló közösségi média influenszer, Dylan-Mulvaney egy instagram bejegyzésében reklámozta a Bud Light sört a March Madness nevű amerikai kosárbajnokság kapcsán.

Vállalati kimutatások szerint 2023-ban az Anheuser-Busch organikus bevétele 1,4 milliárd dollárral csökkent Észak-Amerikában. A cég mindezt egy nemrégiben közzétett jelentésben el is ismerte:

„A bevétel 17,3%-kal csökkent a kiskereskedőknek történő értékesítés (STR) pedig 12,1%-kal esett vissza, elsősorban a Bud Light volumencsökkenése miatt” – áll a jelentésben a vállalat negyedik negyedévéről.

A cég állítása szerint az eladásai azóta javultak, ám igen lassú ütemben.

Sörpiaci részesedésünk folyamatosan javult májustól december végéig. Míg a főáramú sörbevételeink csökkentek ebben az évben, a főbb sör megamárkáink tovább növekedtek – olvasható a jelentésben.

A konzervatívok által hirdetett bojkott jelentős hatást gyakorolt a sörcégre, ugyanis az több száz alkalmazottjától is kénytelen volt megválni, valamint top marketing cégeknek is búcsút kellett intenie.

Ezalatt a cég jogi eljárásba is bonyolódott, ugyanis felmerült, hogy Mulvaney reklámja sértheti azokat az ipari irányelveket, melyek tiltják az alkohol reklámozását kiskorúaknak. Mulvaney ugyanis a közösségi médiában gyakran gyermek-infuenszerként tünteti fel magát.

A teljes cikket az Axioma.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!