2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Seehofer jobbról előzné a radikális AfD-t

A bevándorlás a fő témája a bajorországi tartományi választásoknak, a CSU vezetője, Horst Seehofer ezért jobbról előzné a radikális AfD-t. A kormányzó konzervatívok bár visszaestek, így is jelentős előnyben vannak, de így sem dőlhetnek hátra. A friss felmérések szerint a jobboldali populisták már annyi szavazatot kapnának, mint az eddig második szociáldemokraták.

  • Seehofer jobbról előzné a radikális AfD-t

A délnémet régióban a kormányzó CSU és az egyre erősebb kihívó, az Alternatíva Németországnak párt feszül egymásnak.

„Nyugalom kell a politikába, és az, hogy az AfD-t ne járassák le, mert ez egy normális, demokratikus párt. Remélem, sokan szavaznak rájuk, hogy a CSU egy kicsit leessen a piedesztáljáról. A mi megoldásunk, a mi jelöltünk taszítsa le a trónról Söder miniszterelnököt!” – mondja egy AfD-szavazó.

Egy héttel ezelőtt az AfD Münchenben kampányolt, és az egyik felszólaló politikus ellen több ezren tüntettek a helyszínen egy korábbi gyűlöletkeltő kijelentése miatt. Beatrix von Storch azért bírálta a német rendőrséget, mert közzétettek egy arab nyelvű Twitter-üzenetet: a politikus szerint ezzel a „barbár, muszlim erőszaktevő férfiak hordájának akartak a kedvére tenni”, fogalmazott.

A legutóbbi felmérések szerint az AfD egyre jobban, a CSU egyre rosszabbul áll, egy hónappal a választások előtt: a jobboldali populisták már annyi szavazatot kapnának, mint a szociáldemokraták, a voksok 11 százalékát – a kormányzó konzervatívok viszont a júliusi 38 százalékról 35 százalékra estek vissza.

„A heti közvélemény-kutatási eredmények nem jók. Nem dőlhetünk hátra, ezek a számok most esélyt jelentenek arra, hogy ébresztőt fújjunk” – nyilatkozta Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök.

A kampány fő témája a bevándorlás, a CSU vezetője, egyben belügyminiszter Horst Seehofer ezért jobbról előzné a radikális AfD-t, és minden lehetséges fórumon hangoztatja, hogy szigorúan korlátozná a migrációt. „Azok, akik nem jogosultak védelemre, vissza kell térjenek a hazájukba, mert ezen a bolygón egyetlen ország sem képes korlátlan számú menekültet és migránst befogadni. Ez is része az egyértelmű üzenetünknek” – hangoztatta.

Seehofer ugyanakkor azt is hangsúlyozta: pártja nem tolerálja az idegenellenességet és a radikális szélsőjobbos eszméket, mert Németország egy liberális ország.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!