2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Sátorbíróságokkal gyorsítanák fel a menedékkérelmek elbírálását

Ideiglenes bíróságokat létesítenek az Egyesült Államok déli határán, hogy felgyorsítsák a menedékkérelmek elbírálását. Az elmúlt hetekben több mint 40 ezer migráns érkezett ismét a mexikói-amerikai határhoz, hogy átléphessenek az Egyesült Államokba. Ez pedig jelentősen leterheli a hatóságokat.

  • Sátorbíróságokkal gyorsítanák fel a menedékkérelmek elbírálását

Most is több ezren várakoznak a mexikói-amerikai határon, hogy átkelhessenek az Egyesült Államokba. A hatóságok, hogy felgyorsítsák a menedékkérelmek elbírálását, úgynevezett sátorbíróságokat állítottak fel a texasi Laredo és Brownsville városában.

Átkeléskor tisztjeink mindenkit ellenőriznek a rendszerben. Biometrikus adatokkal fogjuk az embereket igazolni. Miután tisztáztuk a személyazonosságukat, ahhoz az asztalhoz vezetjük őket, hogy a náluk lévő poggyászt is átkutassuk. A csomagokat megcímkézzük és addig tároljuk, amíg el nem hagyják a létesítményt

-mondta a migrációs hivatal egyik tisztje.

Az elmúlt hetekben több mint 40 ezer illegális bevándorlót fordítottak vissza a határon. A migránsoknak Mexikóban várják, hogy keresetükről döntsenek.

Szerintem a sátorbíróság jó dolog a kubaiaknak. Nagyon félünk itt Nuevo Lado-ban, Mexikóban. Így lehetőségünk lesz az Egyesült Államokban maradni, a kormány védelme alatt. Mexikó senki számára nem biztonságos

- mondta ez a menekült.

Csütörtökön az amerikai legfelsőbb bíróság jóváhagyta a Trump-kormányzat migrációt korlátozó intézkedését, miszerint azok a menedékkérők, akik egy úgynevezett biztonságos országon keresztül érkeznek az Egyesült Államok határaihoz, nem jogosultak menedékkérelem benyújtására. A korlátozó intézkedés elsősorban a közép-amerikai államokból érkezőket sújtja. Jelenleg azonban biztonságos harmadik ország státuszt csak Kanada jelenti az Egyesült Államok számára. Időközben El Salvador kormánya 800 rendőrt küldött ki a hondurasi és guatemalai határra, hogy feltartóztassa az Egyesült Államokba felé induló bevándorlókat.

A rendőrséget további 350 bevándorlási tisztviselő támogatja, akik felülvizsgálják a határt átlépő személyek azonosító és úti okmányait. El Salvador új elnöke, Nayib Bukele és az Egyesült Államok belbiztonsági titkára, Kevin McAleenan a múlt hónap végén megállapodtak abban, hogy szorosabb együttműködést folytatnak a migráció és a biztonság területén.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!