2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

EB Sporthírek 06:00

Külföld

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Nem szavaztam és soha nem fogok szavazni egy olyan emberre, mint Ursula von der Leyen, aki az egyik legrosszabb Európai Bizottságot vezette, és több kárt okozott, mint a jégeső - hangoztatta Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője egy pénteki sajtótájékoztatóján.

  • Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

A jobboldali politikus, aki a római kormány egyik helyettes miniszterelnöke, reményét fejezte ki, hogy a júniusi parlamenti választással Európa "a változás mellett teszi le a voksát, amelyet nem Ursula von der Leyennek hívnak".

Salvini hangsúlyozta, hogy pártja kizárólag jobbközép többséget támogat majd az Európai Parlamentben, "vagyis saját politikai oldalunkat, ami kizárja a szocialistákkal való szövetség lehetőségét" - tette hozzá.

Hangoztatta, hogy 2019-ben sem támogatta Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság élére, és most sem fog rá szavazni. Úgy vélte, a von der Leyen vezette Európai Bizottság az egyik legrosszabb volt, és több kárt okozott mint a jégeső.

Megjegyezte: ha Ursula von der Leyen azt állítja, hogy semmi közöset nem tud elképzelni Salvinivel vagy a francia Nemzeti Tömörülést (RN) vezető Marine Le Pennel, "állítsa nyugodtan, mivel kölcsönös" nézetről van szó.

Salvini kijelentette, ő viszont a francia elnök Emmanuel Macronnal nem tud elképzelni semmilyen közös politikai nevezőt, mivel Macron "háborút szít, és katonákat akar küldeni Ukrajnába".

A politikus kijelentette, hogy akármilyen jelöltről is legyen szó a következő Európai Bizottság élére, "ha Macront vagy a szocialistákat támogatja, nem kap támogatást a Ligától".

A közlekedési és infrastrukturális tárcáért felelős miniszter a pénteki kormányülést követő sajtótájékoztatón szólalt fel. A tárca által kidolgozott ingatlanhelyreállítási csomagot mutatta be, de számos más témát is érintett.

Reagált azon - összpárti bírálatot kiváltó - hírre is, miszerint egy olasz iskolában két muszlim vallású tanulót felmentették a költő Dante Alighieri Isteni Színjátéka című művének tanulása alól azzal az indoklással, hogy vallási műről van szó, amely nem egyeztethető össze az ő hitükkel.

"Nemcsak helyettes miniszterelnökként, hanem szülőként is őrültségnek tartom, hogy iskoláinkban ne lehessen Dantét tanulni, lehet, hogy egyesek szeretik, másoknak nem tetszik (..), de azt állítani, hogy egyesekre nézve sértő lehet szerintem azt jelenti, hogy a szakadék szélére érkeztünk vagy a nevetségességet súroljuk erkölcsi és oktatási szempontból is" - mondta Matteo Salvini.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!