2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Külföld

Salvini az Európai Uniót megreformálását ígéri

Egy euroszkeptikus választási szövetség megteremtéséről tárgyal Varsóban a lengyel kormánypárttal az olasz belügyminiszter.

Rendőrségi kabátban érkezett a varsói találkozóra az olasz belügyminiszter. Európában rendnek kell lennie – ezt az üzenetet képviseli Matteo Salvini, talán ezt akarta a kabátjával is érzékeltetni. Az olasz jobboldali politikus szerint „új európai tavasz” jön, mert a májusi európai parlamenti választások után új európai politikai egyensúly jön létre, és a jobboldali erők megreformálják majd az Európai Uniót.

 

„Európa hosszú ideje a francia–német tengely bűvöletében él, mi azonban egy új egyensúlyt fogunk teremteni, új lendületet adunk Európában. Ennek a folyamatnak, az új európai tavasznak Lengyelország és Olaszország lesznek a főszereplői. Az európai értékek újjászületése lesz ez, kevesebb pénzügy és bürokrácia, valamint több munka, család és biztonság” – hangsúlyozta az olasz belügyminiszter.

A két állam egyetért abban, hogy meg kell állítani az illegális migrációt, vissza kell állítani a nemzetállamok jogát saját határaik védelmére.

„Mi meg akarjuk erősíteni az Európai Uniót, meg akarjuk erősíteni Európa, az európai polgárok biztonságát. És meg akarjuk reformálni ezt a közösséget, hogy közelebb kerüljenek az intézmények a polgárok, és ne az eliteké legyen” – közölte Joachim Brudzinski lengyel belügyminiszter.

Matteo Salvini konkrét céllal érkezett Varsóba: egy euroszkeptikus választási szövetség megteremtéséről tárgyal a lengyel kormánypárt vezetőivel. Nagy terve az, hogy az európai parlamenti választások előtt egyesítse a strasbourgi parlament két euroszkeptikus frakcióját. Saját pártja, a Liga az egyik, a lengyel Jog és Igazságosság párt a másik frakció tagja. Az európai nemzeti populista pártok közös fellépésétől több szavazatot vár az EP-választásokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Kockázatok és mellékhatások

A ZANOX, Kockázatok és mellékhatások című filmet rövid idő alatt több mint 10 ezren látták már. Sokak szerint az utóbbi idők egyik legjobb magyar vígjátéka lett.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!