2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Külföld

Salvini: Árulás a migráció támogatása

A migránsok szétosztásáról szóló máltai egyezmény időben és térben is korlátozott - jelentette ki az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Finnország belügyminisztere. A tárcavezető közölte, a paktum csak a Földközi-tengeren kimentett emberekre vonatkozik. A volt olasz belügyminiszter átverésnek nevezte az egyezményt. Matteo Salvini szerint őrültség, ha az ország megnyitja kikötőit a világ előtt.

  • Salvini: Árulás a migráció támogatása

Hétfőn Máltán megalakult a migrációt nyíltan támogató Párizs-Berlin-Róma-Valletta-tengely.

Németország, Olaszország, Franciaország és Málta belügyminisztere eleget tett a brüsszeli balliberális elit elvárásának, és a tárcavezetők megegyeztek a bevándorlók szétosztásáról.

A felek összeállítottak egy közös dokumentumot is, amelyet az október 8-ai uniós belügyminiszterek tanácskozásán terjesztenek be.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja a többi tagállamot is arra szólította fel, hogy támogassák a javaslatot.

A magyar kormány álláspontja azonban továbbra is változatlan a szétosztási mechanizmust illetően.

A menekültek szétosztásáról szóló megállapodás ugyanakkor időben és térben is korlátozott. Ezt az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Finnország belügyminisztere mondta. A tárcavezető közölte, a paktum csak a Földközi-tengeren kimentett emberekre vonatkozik.

A volt olasz belügyminiszter közösségi oldalán átverésnek nevezte az egyezményt. Matteo Salvini szerint őrültség, ha az ország megnyitja kikötőit a világ előtt. A paktum kapcsán még a hivatalban lévő olasz külügyminiszter is óvatosságra intett. Luigi Di Maio is azon a véleményen van, hogy a tervezet meghívó a bevándorlóknak. Véleménye szerint tömegével indulhatnak Európába a menekültek. A politikus azt is megjegyezte, hogy a bevándorlásra nem a szétosztás a válasz.

Több sebből vérzik a 4 ország elképzelése. Erről már Orbán Viktor miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

Veszedelmes dolog az, hogy már elhangzott, hogy na jó, de nem csak Olaszországban szükséges ez, hanem talán Spanyolországban is, és főleg Görögországban, és azt is látjuk, hogy már ezeknek az intézkedéseknek a hatására, nyilván más tényezők hatására is jelentősen növekszik az érkezők száma a görög szigetekre is és a Spanyolországba érkezők száma is.

Bakondi György hozzátette, a migránsok szétosztása, és feltétel nélküli befogadása sajátos szívó hatást fejt ki. Egyértelműen ösztönzi a bevándorlást, ami ellen hazánk évek óta küzd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!