2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Rossz hír Ukrajnának: Fico szembemegy Zelenszkijjel

Orbán Viktor szövetségese győzött. Robert Fico pártja, az Irány nyerte az előrehozott szlovák parlamenti választást, a Smer kapta a legtöbb szavazatot. A párt vezetője már korábban világossá tette, hogy győzelme esetén Kijev nem számíthat Szlovákia támogatására.

  • Rossz hír Ukrajnának: Fico szembemegy Zelenszkijjel

A balliberális sajtó még a szombat esti urnazárás után is attól volt hangos, hogy a liberális Progresszív Szlovákia nyeri az előrehozott választást északi szomszédunknál, az előrejelzések azonban valótlannak bizonyultak.

A szavazatok csaknem teljes feldolgozottsága azt mutatta, hogy Robert Fico pártja nyerte a választást. Az Irány a voksok több mint 23 százalékát szerezte meg. Ezzel egy dolog biztosan eldőlt: Pozsony nem fogja fegyverekkel támogatni Ukrajnát. Robert Fico már korábban világossá tette, hogy győzelme esetén Kijev nem számíthat Szlovákia támogatására.

"Valaki magyarázza el, hogy miért kell katonák tíz- esetleg százezreinek meghalnia? Az érintett feleknek mindenképpen le kell ülniük, és megállapodásra kell jutniuk, mert Oroszország soha sem fogja elhagyni a Krímet, és soha sem fogja feladni azokat a területeket, amelyekre kiterjesztette befolyását. Akkor miért kell ennek a fegyveres konfliktusnak folytatódnia?"

- tette fel a költői kérdést Fico.

Nem jutott be a parlamentbe a Szövetség

A magyar nemzetiséget képviselő Szövetség, nem jutott be a pozsonyi törvényhozásba. A téma kapcsán Híradónkban kapcsoltuk Papp Sándor publicistát Szlovákiából, aki azt mondja kifejezetten hangsúlytalan volt a felvidéki magyar párt a kampányban: 

Borítókép: Robert Fico (Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Tüzet nyitott egy brjanszki gimnáziumban egy nyolcadikos iskoláslány, majd végzett önmagával – közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium területileg felelős sajtószolgálata.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!