2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Romlik a helyzet a Vajdaságban

Hír TV

2020. december 1., kedd 22:06

Egyre aggasztóbb a koronavírus-helyzetkép a Vajdaságban. Zentán például 152 aktív fertőzött van. Az eddigiektől eltérően már a Zentai Közkórházban is kezelnek Covid pozitív betegeket. Tegnap óta csak az általános iskolák alsós diákjai járnak iskolába Szerbiában. A felsősök és a középiskolások a téli szünet kezdetéig otthon tanulnak.

Az aktív fertőzöttek száma Vajdaság-szerte már 26 ezer felett van. A legtöbben, 8900-an Újvidéken fertőződtek meg, de Nagykikindán és Szabadkán is ezer felettiek a számok. Már a Zentai Közkórházban is kialakítottak egy teljesen izolált részleget, ahol tudják kezelni a koronavírusos betegeket. Erre az osztályra érkezett meg szombaton a Vajdasági Klinikai Központból az az 5 lélegeztető gép, amit a Magyar Kormány adományozott a vajdasági kórházaknak.

Bezárták Zentán a Hófehérke óvoda Bambi épületét, mert több ott dolgozó is koronavírussal fertőződött meg. A hétvégén az óvoda minden épületét fertőtlenítették. Szabadkán 32 óvónő van betegszabadságon a járvány miatt. Így a városvezetés úgy döntött, csak azok a gyermekek mehetnek óvodába, akiknek mindkét szülője nélkülözhetetlen a munkahelyén.

Hétfő óta egyébként a szerbiai felsősök és középiskolások távoktatással tanulnak a téli szünet kezdetéig. A gyakorlati órák ugyan problémásak, de a tanárok leleményesek, mondta el Híradónknak egy középiskolás, aki nővérnek tanul.

A felsősök és a középiskolások legkorábban a téli szünidő után, aza január 18-val térhetnek majd vissza az iskolapadokba.

Hír TV