2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

EB Sporthírek 23:35

Külföld

Romlik a helyzet a Vajdaságban

Egyre aggasztóbb a koronavírus-helyzetkép a Vajdaságban. Zentán például 152 aktív fertőzött van. Az eddigiektől eltérően már a Zentai Közkórházban is kezelnek Covid pozitív betegeket. Tegnap óta csak az általános iskolák alsós diákjai járnak iskolába Szerbiában. A felsősök és a középiskolások a téli szünet kezdetéig otthon tanulnak.

  • Romlik a helyzet a Vajdaságban

Az aktív fertőzöttek száma Vajdaság-szerte már 26 ezer felett van. A legtöbben, 8900-an Újvidéken fertőződtek meg, de Nagykikindán és Szabadkán is ezer felettiek a számok. Már a Zentai Közkórházban is kialakítottak egy teljesen izolált részleget, ahol tudják kezelni a koronavírusos betegeket. Erre az osztályra érkezett meg szombaton a Vajdasági Klinikai Központból az az 5 lélegeztető gép, amit a Magyar Kormány adományozott a vajdasági kórházaknak.

Bezárták Zentán a Hófehérke óvoda Bambi épületét, mert több ott dolgozó is koronavírussal fertőződött meg. A hétvégén az óvoda minden épületét fertőtlenítették. Szabadkán 32 óvónő van betegszabadságon a járvány miatt. Így a városvezetés úgy döntött, csak azok a gyermekek mehetnek óvodába, akiknek mindkét szülője nélkülözhetetlen a munkahelyén.

Hétfő óta egyébként a szerbiai felsősök és középiskolások távoktatással tanulnak a téli szünet kezdetéig. A gyakorlati órák ugyan problémásak, de a tanárok leleményesek, mondta el Híradónknak egy középiskolás, aki nővérnek tanul.

A felsősök és a középiskolások legkorábban a téli szünidő után, aza január 18-val térhetnek majd vissza az iskolapadokba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!