2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Roma- és menekültellenes tüntetések Európában

Romaellenes tüntetőkkel csapott össze a cseh rendőrség Ostravában. A hatóságok több mint 60 demonstrálót őrizetbe vettek. Az észak-morvaországi iparvárosban ezer ember vett részt a megmozduláson. A tömeg azonban elhagyta a menet engedélyezett útvonalát és bement a cigányok lakta utcákba. A rohamrendőrök megpróbálták megállítani a szélsőjobboldali tüntetőket, akik azonban kövekkel és üvegpalackokkal támadtak rájuk és kukákat borogattak. A rendőrök válaszul könnygázt vetettek be. A német fővárosban is utcára vonult a szélsőjobboldal. A résztvevők egy menekültek számára építendő otthon ellen tiltakoztak.

A német Nemzeti Demokrata Párt (NDP) 150 híve és az ötször annyi ellentüntető hangos szópárbajt vívott Berlin utcáin. A szélsőjobboldali csoport egy menekültek számára tervezett otthon építése ellen szervezett demonstrációt. „Állítsuk meg a menekültáradatot, Máriát saríja helyett!” – ez volt olvasható a német Nemzeti Demokrata Párt transzparensein.

A baloldali ellentüntetők tojással dobálták meg a jobboldaliakat, és megpróbálták áttörni a rendőrségi kordont, de a több száz rohamosztagosnak sikerült megakadályoznia a két csoport közötti nagyobb összecsapást. Csak néhány személyt kellett előállítani.


Az ellentüntetők között volt az egyik zöld pártszövetség frakcióvezetője is. „Ez az NPD és más jobboldali szélsőséges választási kampánya. Ők megpróbálják elnyerni az emberek tetszését, felrázni őket, az élet költségeivel és az emberek biztonságával kapcsolatban. Ezt mi elutasítjuk” – mondta a Szövetség '90/Zöldek frakcióvezetője.

A héten ez már a második ilyen tüntetés a német fővárosban, ahová nemrég Szíriából és Afganisztánból érkezett 200 menekült. Az elmúlt hónapokban egyre több menekült érkezik az országba, és a hatóságoknak már új szálláshelyeket kell létesíteni a számukra. Emiatt egy hónappal a választások előtt a kampány egyik témájává vált a menekültek kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Radar - Közlekedési gondokat okozott a havazás + videó

Csütörtökön Magyarországra is megérkezett az idei tél első nagyobb havazása. Azonban nem csak hazánk közlekedésében okozott problémákat a hó, több országban is utakat zártak le, valamint a hatóságok figyelmeztették a lakosságot a veszélyes útviszonyok miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!