2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Rohamrendőrökkel oszlattak a fővárosban

Rohamrendőrökkel oszlatták fel Moszkvában a bevándorlóellenes tüntetést. Az összecsapásokban húszan sérültek meg. A rendőrség 400 embert vett őrizetbe. A rendezvényt a betiltott Nemzeti Bolsevik Párt hívei szervezték.

Tüntetőket vezettek el a rohamrendőrök Moszkvában. Az egyenruhásoknak csak vasárnap éjfélre sikerült helyreállítaniuk a rendet az orosz fővárosban, ahol szombaton bevándorlóellenes zavargások törtek ki egy néhány nappal korábbi gyilkosság miatt. A dühös tömeget a betiltott Nemzeti Bolsevik Párt hívei vezették, közülük is többeket őrizetbe vettek. Összesen 400 tüntetőt vittek el a rendőrök. „Nagyon remélem, hogy ez a munka javít a helyzeten. Máskülönben minden provokatőr és szélsőséges arra használja majd ezt a lehetőséget, hogy a barikádokra hívja a fiatalokat és ítélkezzen, amire semmi szükség” – mondta az orosz külügyminiszter, Vlagyimir Kolokolcev.

A tiltakozók azért vonultak az utcára, mert csütörtökön egy feltehetőleg kaukázusi vagy közép-ázsiai származású ismeretlen szíven szúrt egy, a barátnője védelmére kelő férfit. Vasárnap egy 600 fős tömeg betört egy olyan áruházba, ahol főként bevándorlók árusítanak, és randalírozni kezdtek, majd a kiérkező rendőrökkel is összecsaptak. Az orosz nagyvárosokban súlyos feszültségeket okoz a nagyarányú bevándorlás – az ENSZ adatai szerint Oroszországban 11 millió migráns él, többségük feketemunkás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!