2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Robert Fico: Nincs okom azt feltételezni, hogy ez a támadás egy magányos őrült műve + videó

Robert Fico (Smer) kormányfő egy Facebookon közzétett videóban szólt a polgárokhoz, először azóta, hogy Nyitrabányán (Handlová) támadást követtek el ellene, mely üzenetet a felvidéki Új Szó és az ma7.sk is szemlézte.

  • Robert Fico: Nincs okom azt feltételezni, hogy ez a támadás egy magányos őrült műve + videó

A miniszterelnök Facebook-oldalán szerda délután tették közzé a 14 perc hosszúságú felvételt, amelynek a „Megbocsátok és figyelmeztetek” címet adták. A videót – amelyen Fico egy székben, világos inget viselve ül – angol nyelven is feliratozzák.

„Május 15-én egy szlovák ellenzéki aktivista megpróbált meggyilkolni politikai nézeteim miatt” – kezdi a videót Fico. „Itt az ideje, hogy megtegyem az első lépést, és ez a megbocsátás. Nem érzek gyűlöletet a férfivel szemben, aki rám lőtt” – mondta, majd hozzátette, nem fog kártérítést kérni, és nem fog jogi lépéseket tenni ellene. 

„Megbocsátok neki, hagyom, hogy a saját fejében rendezze, mit és miért tett” – mondta a videóban. „Nyilvánvaló, hogy ő csak a politikailag sikertelen és frusztrált ellenzék által kezelhetetlen méreteket öltött gonosz hírnöke volt” – tette hozzá.

Robert Fico a videóüzenetben kifejtette: "Éppen az ukrajnai konfliktus az, ami az EU-ban és a NATO-ban tovább erősítette, szó szerint szentesítette az egyetlen helyes vélemény fogalmát, miszerint az ukrajnai háborúnak bármi áron tovább kell folytatódnia ahhoz, hogy meggyengítse Oroszországot." Aki nem azonosul ezzel az egyetlen kötelező véleménnyel, azt azonnal orosz ügynöknek bélyegzik, nemzetközileg politikailag marginalizálódik. Kegyetlen kijelentés, de az EU-ban megszűnt az eltérő véleményhez való jog – tette hozzá Robert Fico, majd így folytatta: "Most várható, hogy a szlovák kormányellenes média, a külföldről fizetett politikai NGO-k és az ellenzék megpróbálják jelentékteleníteni az ellenem elkövetett merényletet. Azt próbálják elhitetni, hogy ez csak egy zavart elme támadása volt, hogy nem is volt közte és az ellenzék között kapcsolat, és hogy a sérüléseim nem is voltak súlyosak." A szlovák kormányfő rámutatott: "Arra kérem a kormányellenes médiát, kiváltképp a Soros-tulajdonban lévőket, hogy ne induljanak el ezen az úton. Vegyék komolyan a merénylet mögötti szándék súlyát, és legalább ennyire annak következményeit. Javaslom nekik, végezzenek el egy kísérletet gondolatban. Hogyan viselkednének, ha a mostani kormánypártokhoz köthető támadó egy ellenzéki politikust lőne meg? Nincs okom azt feltételezni, hogy ez a támadás egy magányos őrült műve."

Forrás: Új Szó - ma7.sk - Robert Fico/Facebook

Fotó: Robert Fico/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!