2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Levélbombát küldtek Hillary Clintonnak és Barack Obamának is

Levélbombát küldtek Hillary Clintonnak, Barack Obamának és a CNN New York-i szerkesztőségének ismeretlen elkövetők. A robbanószerkezeteket a postai küldemények rutinellenőrzéskor szűrték ki a levelek ellenőrzésére alkalmazott szakértők. A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott, terrorcselekményként kezelik az ügyet.

  • Levélbombát küldtek Hillary Clintonnak és Barack Obamának is

Barack Obamának és Hillary Clintonnak saját otthonukban kellett volna megkapniuk a csomagokat – az ismeretlen feladók szándéka szerint. A volt és jelen kormányzati vezető tisztségviselők postai küldeményeit azonban a biztonsági előírások alapján minden esetben kormányzati szakértők vizsgálják át, így a gyanús küldemények a szűrőn fennakadtak. Pedig árthattak volna, tűzszerészek szerint detonációra képes csőbombákat csomagoltak be. Az egyik küldemény feladójaként cinikus módon egy demokratapárti képviselőnő nevét tüntették fel.

„A küldeményekbe rejtett robbanószerkezeteket jelenleg szakértők vizsgálják, az előzetes elemzések szerint minden bizonnyal fel is robbanhattak volna, mert élesített szerkezetek voltak” – közölte Washington rendőrfőnöke, Peter Newsham.

 

Ugyanilyen bombát kapott a CNN New Yorki szerkesztősége is, pontosabban John Brennan volt CIA-igazgató, aki mostanában a tévécsatorna szakértőjeként látható a képernyőn. A szerkesztőséget azonnal kiürítették, de az adás nem szakadt meg.

„Viharos idők ezek, ugye? A mély megosztottság időszaka, ezért mindent meg kell tennünk a hazánk egységéért. Nemsokára választások lesznek, a jelöltek ugyanezért kell, hogy küzdjenek. Minden amerikainak meg kell értenie, mik a kihívások előttünk, hogy a gyerekinek, unokáiknak legyen élhető jövőjük” – reagált Hillary Clinton, a Demokrata Párt volt elnökjelöltje.Hétfőn Soros Györgynek a New York államban lévő Katonah településen lévő villájának postaládájában helyeztek el robbanószerkezetet, amelyet az egyik alkalmazott talált meg.

A hatóságok azonnal terrorizmusként kezelték az ügyet, és az FBI, valamint a titkosszolgálatok is bekapcsolódtak a nyomozásba. Állítólag a robbanószerkezetek ugyanolyan csőbombák, mint amilyet hétfőn Soros György New York-i házánál találtak.

Az amerikai kormányzat elítélte a megfélemlítő kampányt. „Ezekben az időkben egységesnek kell lennünk. Együtt, közösen kell egy nagyon világos, erős és félreérthetetlen üzenetet mondanunk: ez pedig az, hogy az ilyen akcióknak, fenyegetéseknek, a politikai erőszaknak nincs helyük az Egyesült Államokban” – hangsúlyozta Donald Trump elnök.

A célpontok listája alapján a merényletek kitervelői az amerikai liberális politika vezető alakjait szemelték ki. Olyan személyeket, akiket Donald Trump az elmúlt időben kampányútjain beszédeiben kiemelten támadott. Ilyen például Maxine Waters, akit hétfőn gúnyolt ki hívei előtt az elnök. A túlságosan egyszerű összefüggés azonban azt is felveti, hogy az elkövetők éppen Donald Trump lejáratására cselekedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.
Újabb dróntámadás érte Kijevet, azonnal üzent Volodimir Zelenszkij

Újabb dróntámadás érte Kijevet, azonnal üzent Volodimir Zelenszkij

Ukrajnának nagy hatótávolságú fegyverekre van szüksége, hogy megvédje városait és a frontvonalon harcoló csapatait az orosz lövedékektől és drónoktól - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, miután az éjszaka folyamán újabb átfogó dróntámadás érte Kijevet és több ukrán régiót.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!