2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Robbanás történt egy kabuli mecsetnél

Robbanást jelentettek pénteken egy Kabul diplomatanegyedében található mecset környékéről, kórházi források szerint négyen életüket vesztették, 10 ember megsebesült.

  • Robbanás történt egy kabuli mecsetnél

Abdul Nafi Takor belügyi szóvivő szerint a robbanás a város központjában található mecset melletti főútnál történt.

Halil Zadrán, a kabuli rendőrség szóvivője azt mondta, a robbanás nem sokkal a pénteki ima után történt, s bár az áldozatok számát nem erősítette meg, azt mondta, civilekről van szó.

Helyszíni beszámolók szerint a környéken sűrű fekete füst terjeng, nem sokkal a robbanás után pedig lövéseket is hallottak a főváros diplomatanegyedéből.

Egyelőre nem világos, mely csoport állhatott a merénylet hátterében.

Az utóbbi hónapokban Afganisztán több tartományát - ideértve a fővárosi régiót - is halálos áldozatokkal járó terrortámadások érték, a célpontok között mecsetek is voltak. Elkövetőként számos esetben a tálibokkal rivalizáló Iszlám Állam dzsihadista szervezet jelentkezett.

A mecsetben két éve, nem sokkal a tálib hatalomátvétel előtt már történt robbantás, amelyben ketten meghaltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!