2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Rétvári Bence: "Brüsszel az európaiaktól venné el a pénzt, és azt a migránsoknak adná" + videó

Brüsszel további eurómilliókkal támogatná a migránsokat, ráadásul olyan pénzekkel, amiket az európai emberektől, az európai fejlesztésektől vennének el - erről a belügyminisztérium államtitkára beszélt a Közrádióban.

  • Rétvári Bence:

Fával dobálják meg a rendőröket azok az illegális bevándorlók akik Ásotthalomnál szerettek volna bejutni Magyarországra még 2022-ben. Azonban Brüsszel az ilyen incidensek ellenére is további eurómilliókkal támogatná a migránsokat, ráadásul olyan pénzekkel, amiket az európai emberektől, az európai fejlesztésektől vennének el - § erről a belügyminisztérium államtitkára beszélt a Közrádióban.

Rétvári Bence, a belügyminisztérium államtitkára: "Az ami eddig mehetett volna, mondjuk kórház fejlesztésre, szociális otthon fejlesztésre, vállalkozás támogatásra, autópálya építésre, azoknak a pénzeknek egy részét onnan kiveszik ebből migránsokat segítő alapba berakják és az európai rászorulók, az európai betegek, az európai gyerekek, az európai infrastruktúra helyett ezt az illegális migránsok európai megjelenésének támogatásara fordítanák."

Az államtitkár hozzátette: a brüsszeli tervezet szerint Magyarországon kellene az illegális migránsok kérelmeinek csaknem harmadát elbírálni, ami azt jelenti, hogy migránsgettók jönnek létre a magyar határnál. A kormány azonban ezt elutasítja.

Brüsszel kezdeményezéséhez hasonlóan Franciaországban is több támogatást kapnak az illegális bevándorlók mint a helyi lakosok.

Ugyanis a migránsok hamarabb kapnak szociális lakást, mint az adófizetők -írja a Magyar Nemzet.

Egy helyi szociális lakásokat vizsgáló tanulmányból kiderült, hogy az afrikai migránsok aránytalanul nagyobb mértékben részesülnek az adófizetők által támogatott lakhatásból, mint a franciák. A bevándorlók csaknem 60 százaléka él szociális lakásban.

Az Európai Unió 21 millió szociális lakásának negyede Franciaországban található, és a francia adófizetők évente 34 milliárd eurót fizetnek azért, hogy lakhatást biztosítsanak a migránsoknak – miközben az adófizetők alig kapnak szociális lakást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

Eva Vlaardingerbroek, holland politikai kommentátor is a CPAC Hungary előadói között volt és előadásában arról beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!