2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Rettegésben tartják az olasz nagyvárosokban élőket a fiatalokból álló bandák + videó

Egyre aggasztóbb mértéket ölt a baby gangek száma Olaszországban. A főként 15 és 24 év közötti fiatalokból álló bandák nagy része másod- vagy harmadgenerációs észak-afrikai, akik főként a nagyobb városokban tartják rettegésben a velük egykorúakat. Az egyik legveszélyesebb hely Milánó, ahol a főpályaudvar környékén naponta átlag hatszor kell beavatkozniuk a rendőröknek.

  • Rettegésben tartják az olasz nagyvárosokban élőket a fiatalokból álló bandák + videó

Vandalizmussal, utcai verekedésekkel, kábítószer-kereskedelemmel tartják rettegésben Olaszország éjszaki részének lakosságát az úgynevezett baby-gang-ek. A 10 fős csoportokba verődött fiatalok kortársaikra vadásznak.

Nagy részük második és harmadik generációs észak-afrikai gyökerű tinédzser. A HírTV által megkérdezett baloldali képviselő mindezek ellenére úgy gondolja több legális csatornát kellene nyitni az Afrikából érkezőknek.

A főként muszlimokból álló bandákra jellemző, hogy a fiatalok többsége nagyon erős nélkülözésből jön és a családból hiányzik a tekintélyt parancsoló személy. Az elmúlt héten két rendőr sebesült meg Milánóban a bevándorlók agressziója miatt. A legnagyobb kormánypárt szenátora szerint komoly veszély a radikalizáció is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!