2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Részlet egy párbeszédből Londonban: „maga megzavarja a békét, mert nyíltan zsidó” + videó

Nem mindennapi jelenet játszódott le Londonban, amikor egy rendőr azzal fenyegetőzött, hogy letartóztat egy zsidó férfit, aki megpróbált átkelni az úton egy palesztinbarát felvonulás mellett, mert „jelenléte ellenszenves volt” – írja a Magyar Nemzet a Daily Mail brit lapra hivatkozva.

  • Részlet egy párbeszédből Londonban: „maga megzavarja a békét, mert nyíltan zsidó” + videó

A lap beszámolója szerint a férfit, aki egy zsinagógában tett látogatás után próbált sétálni a brit fővárosban, félrehívta egy rendőr, aki azt mondta, hogy „megzavarja a békét”, mert „nyíltan zsidó”.

A Campaign Against Antisemitism nevű, antiszemitizmus ellen felszólaló szervezet által a szombati felvonulásról megosztott videón a férfi – aki kipát viselt a fején – elmondja a rendőrnek, hogy nem akar ottmaradni, el akar onnan menni, mire a rendőr felajánlja neki, hogy ha a tömeg elvonult, akkor kikíséri a területről. Miután azonban a férfi azonnal akar távozni, ezért a rendőr megállítja, és azt mondja neki,

nem akarom, hogy bárki bárkivel összetűzésbe keveredjen, de ön, uram, egészen nyíltan zsidó. Ez egy palesztinbarát felvonulás. Nem vádolom önt semmivel, de aggódom a jelenlétére kapható reakció miatt.

Később egy másik rendőr pedig azt mondja a férfinak, kikísérik őt a területről, szabadon mehet a dolgára, de ha úgy dönt, hogy ottmarad, és ezzel rendbontást okoz, akkor le fogják tartóztatni. Mint mondja, 

az ön jelenléte itt olyan sok embert zavar, hogy nem tudunk mindenkivel elbánni, ha megtámadják.

A londoni rendőrség, a Metropolitan Police (Met) közölte, hogy tud a videóról, és teljes mértékben elismeri az általa okozott aggodalmat, amelyek amúgy is megsokasodtak az elmúlt időszakban a Met kapcsán. A rendőrséget egyre többször vádolják azzal, nem segít abban, hogy London biztonságos város legyen a zsidók számára is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!