2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Részlegesen megnyitották Vuhant, ahol a koronavírus-járvány kitört

Több, mint két hónap teljes karantén után részlegesen megnyitották a hatóságok a koronavírus-járvány kiindulópontját, Vuhan városát. Aki a városon kívülről be akar lépni azt beengedik, azonban a metropoliszt elhagyni még mindig nem lehet.

  • Részlegesen megnyitották Vuhant, ahol a koronavírus-járvány kitört

Rendőrök és egészségügyi szakemberek fogadták a városba érkezőket az egyik vuhani vasútállomáson. Nem csak a vasút, a metróvonalak közül is egyre több üzemel újra, az utcákon pedig megindult a forgalom. A 11 millliós Vuhant január közepén vágták el a külvilágtól, miután a városban és környékén mintegy 50 ezer koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a hatóságok. Az érkezők közül sokan Kína más részein dolgoztak, vagy tanultak éppen, amikor a hatóságok elrendelték a teljes zárlatot. Így az érkezők többsége már hónapok óta nem láthatta szeretteit.

"Nagyon örülök, hogy láthatom a családomat. Ahogy anyukám mondta, meg akarjuk ölelni egymást, de olyan idők járnak, hogy nem tehetünk effélét. Bár a kínai járványügyi helyzet javult, de nem mondhatjuk, hogy a problémát alapjaiban megoldottuk"

- mondta egy Vuhanba érkező diák, aki már három hónapja nem találkozhatott családjával.

A fertőzés az elsődleges vizsgálatok szerint az egyik vuhani piacról indult ki, majd terjedt el Hupej tartományban - feltehetően egy olyan állat elfogyasztása után, amelyik fertőzött volt. A vuhaniak most attól tartanak, hogy a Kína más részein élők gyanakodva néznek majd rájuk.

"Régen nem láttam a várost. A tartományon kívül gyanakodva néznek ránk, ez egyfajta diszkrimináció. Remélem, hogy nem úgy kezelnek minket, mintha vírushordozók lennénk!"

- panaszkodott egy nő, aki a kínai holdújév óta nem léphetett be Vuhanba.

Vuhanból március 23-án jelentettek utoljára új koronavírusos megbetegedést, az új fertőzések száma az utóbbi két hétben meredeken csökkent. Szakértők azonban a fertőzés második hullámára számítanak augusztusban.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A béke a tét Brüsszelben

A béke a tét Brüsszelben

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje: háború vagy béke – mondta a Mgyar Nemzetnk Dornfeld László, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.
A nap kérdése

A nap kérdése

Az ukrán háború kimenetelére hatással lesz az EP-választás eredménye?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!