2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Rendőrök is megsérültek az athéni összecsapásokban

Rendőrök is megsérültek Athénban, amikor tüntetőkkel csaptak össze a görög fővárosban a diáklázadás 45. évfordulóján. Az egyenruhások könnygázzal és vízágyúval oszlatták fel a demonstrálókat. 13 személyt őrizetbe vettek.

  • Rendőrök is megsérültek az athéni összecsapásokban

Vörös szegfűt visznek a vérfoltos görög nemzeti lobogón Athénban a baloldali tüntetők. A több mint 10 ezer diák vonult az amerikai nagykövetség épületéhez. A görögök ugyanis azzal vádolják Washingtont, hogy támogatta az 1967-1974 közötti görög katonai diktatúrát.

A mai üzenet az, hogy nemcsak a megszorítások visszavonása felé haladunk, hanem, a fasizmus megsemmisítéséért harcolunk, és valóban megnyitjuk a forradalom útját. Szerintem az az üzenete a mai napnak, hogy nem a parlamenten, hanem forradalmon keresztül vezet az út– mondja az egyik görög diák, Alexandra Martini. 

A menet résztvevői elutasítják a gazdasági mentőövnek szánt, uniós mentőcsomag miatt bevezetett megszorító intézkedéseket. Az adóemeléseket és nyugdíjcsökkentést még az előző jobbközép kormányok után hatalomra került szélsőbaloldali Sziríza kormány is folytatta.

Számunkra ez a görög emberek ellenállásának szimbóluma, és ez az ellenállás ma is folytatódik. A fasizmus, a rasszizmus ellen harcolunk, a megszorítások ellen. Azt üzenjük, hogy az emberek alulról meg tudják változtatni a világot– nyiltkozta Petrosz Konsztantinosz az Antifasiszta Csoport vezetője. 

A békés menetből később kivált a tüntetők egy csoportja és a 45 évvel ezelőtti, a 40 halálos áldozatot követelő diáklázadás helyszínén, a műszaki egyetemnél kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálta meg a rendőröket. Több egyenruhás is megsérült az órákig tartó utcai harcokban. A rendőrség több tüntetőt előállított és eljárást indított ellenük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Érdi Mária mostantól az olimpiára koncentrál + videó

Érdi Mária mostantól az olimpiára koncentrál + videó

Kiszámíthatatlan körülmények között is tudtam bizonyítani, hogy lehetek a legjobb! - így fogalmazott Érdi Mária, világ- és immár Európa-bajnok vitorlásversenyzőnk. A 2023-as év magyar női sportolója Athénban lett kontinensbajnok.
Sajtóklub: Gyurcsány értékelőjének értékelője + videó

Sajtóklub: Gyurcsány értékelőjének értékelője + videó

A Sajtóklubban Gajdics Ottó, Huth Gergely, Néző László és Bencsik András megbeszélik Gyurcsány Ferenc évértékelőjének legfontosabb üzeneteit, elmondják véleményüket Sulyok Tamás államfői jelöléséről, Varju László DK-s képviselő jogerős elítéléséről és a következmények nélküli baloldalról is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó vasárnap a Níluson, Kairó közelében, és a balesetben legalább három ember meghalt - közölte az egyiptomi egészségügyi minisztérium.
Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Irányított légitámadást indított Donyeck régiója ellen Oroszország. A támadásban megrongálódott egy pályaudvar és a környező lakóházak. Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!