2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

RENDKÍVÜLI: Srí Lanka - Az Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett kedden a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások elkövetőjeként - jelentette a szervezet Aamák nevű "hírügynöksége".

  • RENDKÍVÜLI: Srí Lanka - Az Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként

A terrorszervezet egyelőre semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, hogy valóban ők állnak a több mint 300 emberéletet kioltó támadás hátterében.

"Az Iszlám Állam harcosai voltak azok, akik végrehajtották a támadást a koalíciós nemzetek polgárai és a keresztények ellen tegnapelőtt" - fogalmazott a szervezet a hozzá köthető propagandacsatornán keresztül.

A "koalíció" szó az Egyesült Államok vezette nemzetközi szövetségre utal, amely felvette a harcot az Iszlám Állammal azután, hogy az jelentős területeket foglalt el Szíriában és Irakban 2014-ben, ám amelyeket mostanra már teljesen elveszített.

A terrorszervezet sem videóval, sem fényképekkel nem igazolta, hogy az öngyilkos Srí Lanka-i merénylőknek bármi közük lett volna a szervezethez.

Az Iszlám Állam gyakran jelentkezik olyan terrortámadások elkövetőjeként, amelyekhez semmi köze, hogy így tartsa fenn jelentőségteljességének látszatát. A Srí Lanka-i hatóságok a helyi, Nemzeti Tauhíd Dzsamaat nevű, eddig jobbára ismeretlen terrorszervezetet tartják legvalószínűbb elkövetőnek, de nem zárják ki, hogy a terroristák kapcsolatban álltak külföldi csoportokkal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!