2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Rendkívül súlyos a járványhelyzet Franciaországban és Spanyolországban

A koronavírus gyors terjedése miatt a francia kormány az ország több mint felére terjesztette ki az éjszakai kijárási korlátozást. Spanyolországban eközben háromszor annyian fertőződhettek meg, mint amit a hivatalos adatok mutatnak - közölte a miniszterelnök. A kormányfő arra kérte a lakosokat, hogy legyenek együttműködők és viselkedjenek fegyelmezetten.

  • Rendkívül súlyos a járványhelyzet Franciaországban és Spanyolországban

A franciák többsége fegyelmezett, és eleget tesz a kormány által bevezetett egészségügyi szigorításoknak. Párizsban alig látni olyan embert, aki nem visel védőmaszkot az utcán vagy a köztereken.

A nyugat-európai államban a hétvégén lépte át az egymilliót a regisztrált koronavírussal fertőzött személyek száma. A hatóságok tájékoztatása szerint szombaton, 24 óra leforgása alatt több mint 42 ezer új esetet jegyeztek fel, ami újabb napi rekordnak számít.

A járvány gyors ütemű terjedése miatt a kabinet péntek éjféltől az ország száz megyéjéből 54-re terjesztette ki az éjszakai kijárási korlátozást. Eszerint este 9 és reggel 6 óra között lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

Emmanuel Macron államfő emellett nem zárta ki az újbóli karantén lehetőségét sem, de a kérdésről még egyeztet a párizsi operatív törzzsel.

Szigorú fellépés Spanyolországban

A Franciaországgal szomszédos Spanyolországban sem a jobb a helyzet, ahol szintén egyre gyorsabb ütemben terjed a járvány.

Pedro Sánchez miniszterelnök szerint háromszor annyian fertőződhettek meg, mint amit a hivatalos adatok mutatnak.

A kormányfő ezért arra kérte a lakosokat, hogy legyenek együttműködők, viselkedjenek fegyelmezetten, közlekedjenek kevesebbet, és mérsékeljék programjaikat, illetve összejöveteleiket.

A kormányfő hozzátette, a kabinet mindenképp el akarja kerülni a tavaszihoz hasonló kijárási korlátozások bevezetését, ezért szigorúan fog fellépni mindenkivel szemben, aki megszegi a szabályokat.

Az ibériai országban hivatalos madridi források szerint már 1,1 milliónál is többen betegedtek meg a járvány kezdete óta, és közelít a 40 ezerhez az elhunytak száma.

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Ausztriában is, ezért korlátozták a zárt terekben tartózkodók számát, továbbá maszkot kell viselni a vasútállomásokon és a bevásárlóközpontokban.

 

Kapcsolódó tartalom:

Az ukrán egészségügyi rendszer nem bírja a járvány terheit

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!