2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Rekordszámú résztvevő az iszlámellenes tüntetéseken

Folytatódtak az iszlámellenes tüntetések a németországi Drezdában. A rendőrség szerint több mint tizenhétezren vettek részt a demonstráción, ami rekordnak számít. A megmozdulással egy időben több ezer antirasszista ellentüntető is felvonult. Az Európa iszlamizációja elleni tiltakozó akciók októberben kezdődtek. A demonstrációkat a Pegida nevű szélsőjobboldali bevándorlásellenes csoport szervezi.

Le a vallási fanatizmussal! – olvasható a bevándorlásellenes tüntetők transzparensein Drezdában. A keletnémet városban október óta szervez tüntetéseket egy idegenellenes szélsőjobboldali csoport. A Patrióta Európaiak a Nyugat Iszlamizációja Ellen, vagyis a Pegida nevű szervezet első demonstrációján még csak néhány százan voltak, de a legutóbbin már tizenhétezren vettek részt, és a tüntetések átterjedtek több másik német nagyvárosra is. A demonstrálók szerint túl sok muszlim bevándorló érkezik az országba, ami veszélyezteti az ország keresztény értékeit.

– Németország nem a bevándorlóké. Az integráció nem az egymás mellett élést jelenti, hanem a keresztény-zsidó értékeken alapuló alkotmány, illetve német kultúra szerinti életet, amit a kereszténység, a humanizmus és a tisztaság határoz meg – mondta a Pegida vezetője.


A megmozdulással párhuzamosan több ezer antifasiszta is tüntetett. Néhányan összetűzésbe is keveredtek a bevándorlást ellenző tömeggel. Bár itt kisebbségben voltak, Németország nagy része hozzájuk hasonlóan továbbra is befogadó. Európában ide érkezik a legtöbb menekült, és világszinten Németország a bevándorlók második legnépszerűbb célpontja az Egyesült Államok után.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!