2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Rekord tél Oroszországban

Komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben a havazás az orosz fővárosban és Moszkvában is. Több tucat légi járatot kellett törölni a hóviharok miatt. Németország és Hollandia nagy részét is hólepel borította be a hétvégén. Az Amerikai Egyesült Államokban pedig rekord hidegre kell készülni a következő napokban.

  • Rekord tél Oroszországban

Bár az orosz fővárosban sok hó szokott esni télen, még a moszkvai embereket is meglepte, milyen nagy mennyiségű csapadék hullott másfél nap leforgása alatt.

Van, ahol 56 centiméter vastag a hótakaró, amire utoljára 1956-ban volt példa, és mivel továbbra is esik, ezért azzal számolnak, hogy meg fog dőlni a 65 éves rekord.

Több mint 12 ezer embert mozgósítottak az takarítási munkálatokhoz, és 100 hókotrót helyezte üzembe.

A téli időjárás komoly fennakadásokat okozott Moszkvában. Részben fel kellett függeszteni a tömegközlekedést, és több kisebb baleset is történt az utakon. Az elakadt járművek kimentésében a katonaság is részt vett.

A hóvihar a légi közlekedést is érintette. Mindhárom nagy reptéren késésekhez, sőt járatkimaradásokhoz vezetett. A hétvégén mintegy 50 gép nem tudott fel- vagy leszállni az erős havazás és a szél miatt.

A városvezetés arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és csak indokolt esetben hagyják el házukat.

Míg a Föderációban kevésbé örültek a hónak, addig a német fővárosban annál inkább, Valentin napon a szerelmespárok mellett családokat és baráti társaságokat is szabadba csábított a februári tél.

A legtöbben csak sétáltak, de sokan szánkóztak, korcsolyáztak vagy éppen jégkorongoztak. Sőt, volt olyan is, aki léket vágott a befagyott Spree folyó jegébe, és horgászott.

A téli időjárás sokakat csábított a szabadba Hollandiában is. Rotterdam külvárosában a befagyott Lek folyó holtágait korcsolyázók lepték el, de voltak olyanok is, akik kerékpároztak a jégen.

A fővárosban, Amszterdamban is sokan hódoltak a téli sportoknak. Elsősorban a város csatornaövezetében húztak korcsolyát, és merészkedtek a jégre.

Az Egyesült Államok északi részén, a Nagy-Tavaknál rengeteg friss hó hullott a hétvégén. Nem volt ez másképp Chicagótól délre és keletre sem. Oregontól, Texason át egészen a szövetségi fővárosig szinte mindenhol havazott.

Elővigyázatosságból a hatóságok riasztást adtak ki az erős szél, a hideg és a havazás miatt. Több államból is balesetekről adtak hírt, elsősorban a csúszós utak miatt. A katasztrófavédelem munkatársai mindenkit arra kértek, hogyha lehet, ne üljenek autóba.

Ráadásul a lakosok továbbra sem lélegezhetnek fel, mert a következő napokban az előrejelzések szerint több államban is további nagy mennyiségű csapadék és rekord hideg várható.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!