2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Reisch kapitány újabb száz migránst vett fedélzetére

Száz illegális bevándorlót vett fedélzetére a Földközi-tengeren az Eleonore nevű német segélyhajó, amelynek kapitánya a máltai bírsággal sújtott Claus-Peter Reisch - közölte hétfőn a drezdai Mission Lifeline (Mentőkötél Misszió) nevű jótékonysági szervezet.

  • Reisch kapitány újabb száz migránst vett fedélzetére

Reisch Twitter-üzenetben azt írta, hogy a migránsok hajója süllyedőben volt, ő pedig "nagyon boldog", hogy szó szerint az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a bajba jutottakat.

Resichet májusban egy máltai bíróság 10 ezer euró (3,2 millió forint) bírsággal sújtotta, mert törvénytelenül - megfelelő engedélyek és úti okmányok nélkül - hatolt be hajójával a máltai vizekre.

Reisch akkor a Lifeline nevű hajó kapitánya volt, amellyel tavaly június 21-én 234 migránst vett fedélzetére a Líbia és Málta közötti tengerrészből, majd hat napon át várakozott nemzetközi vizeken, mert nem kapott kikötési engedélyt az Európai Unió területén. Málta végül megengedte, hogy kikössön, ám eljárást indított ellene.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!