2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Reakciók Karácsony Gergely „kijivi” látogatására

Karácsony Gergely számára semmit nem jelent a nemzet, hiszen ő inkább használja az ukrán kiejtést, mintsem a magyart, az ukrán főváros esetén - erről beszélt a Vezércikkben Bayer Zsolt. Budapest első embere Kijevben találkozott Vitalij Klicskoval, most azonban tényleg vele, és nem egy átverés áldozata lett.

  • Reakciók Karácsony Gergely „kijivi” látogatására

Egy ál-Klicskóval társalgott Karácsony Gergely tavaly augusztusban. Több más európai polgármester mellett Budapest első emberét is felhívta a kamu kijevi városvezető. Karácsony Gergely akkor az átverésben azt hangoztatta: az ország hatóságai „rossz oldalon állnak”

A magyar főváros első embere, most biztosra ment. Közösségi oldalán azzal büszkélkedett, hogy Vitalij Klicsko meghívására Kijevbe utazott.

Budapest első embere a visegrádi négyek főpolgármestereivel utazott az ukrán fővárosba. Saját bejegyzése miatt azonban ismét magyarázkodásra szorult. Hiszen Kijev nevét nem e-vel írta, hanem "i" betűvel. Ő azonban azt állította: ukrán kérés volt, hogy a városaik említésekor az ukrán és ne az orosz átírást használják.

Ez az a politikai brigád, ami kijivezik, vagy rögtön holnap egyébként Târgu Mureșt fognak mondani Marosvásárhely helyett, és Beregovot fognak mondani Beregszász helyett, vagy Bratislavat Pozsony helyett, ahogy Dobrev Klára tette. Ők ezt így szeretik, és az erdélyi magyarok románok, akik idejönnek és 23 millió román. Ezeknek az, hogy nemzet, tradíció, nemzeti érdek, história, az ég egy adta világon semmit nem jelent 

- véleményezte Karácsony Gergely szavait Bayer Zsolt publicista a Vezércikkben.

Karácsony Gergely később több fotót is megosztott közösségi oldalán. Ezekhez azt írta: Ukrajna mellett állni számára nem mérlegelés kérdése, hanem meggyőződés és kötelesség. Majd úgy fogalmazott, idézem: világossá tettem ukrán barátaink számára, hogy Magyarország nem egyenlő a magyar kormánnyal. Egyetlen népet sem lehet hibáztatni olyan döntésekért, amiket a nevükben a vezetőik hoznak.

Én azt gondolom, hogy méltatlan a főpolgármester úrnak ez a hozzáállása, nem az igazságról beszél, nem a valóságról beszél, ráadásul nem a saját feladatával beszél - reagált Karácsony Gergely szavaira Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!