2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Putyin egyértelmű figyelmeztetést küldött a Fehér Házban tanácskozó Bidenéknak + videó

Az amerikai elnök és a brit miniszterelnök egyeztetett a Fehér Házban Ukrajna támogatásáról. Kiemelt kérdés volt, hogy engedélyezzék-e az ukrán hadsereg számára, hogy nyugati rakétákkal támadhassanak orosz célpontokra. Az orosz elnök már a találkozó előtt figyelmeztette a feleket: ha ezt jóváhagyják, az azt jelentené, hogy a NATO-országok és az európai országok beléptek az orosz-ukrán háborúba.

  • Putyin egyértelmű figyelmeztetést küldött a Fehér Házban tanácskozó Bidenéknak + videó

Az amerikai Fehér házban találkozott az amerikai elnök és a brit miniszterelnök, egyebek mellett megvitatták Ukrajna támogatásának következő lépéseit. Kiemelt kérdésként kezelték, hogy engedélyezzék-e a nyugati rakétákkal való támadást oroszországi célpontok ellen. Arról, hogy hogyan döntötték, nem adtak számot.

Vlagyimir Putyin már a találkozót megelőzően sem hagyta szó nélkül, hogy az ukrán elnök hónapok óta azt kéri szövetségeseitől, hogy engedélyezzék, az ukrán hadsereg számára, hogy nyugati fegyverekkel orosz célpontokra támadhassanak.

Nem arról van szó, hogy megengedik-e az ukrán hadseregnek, hogy ezekkel a fegyverekkel csapást mérjenek Oroszországra vagy sem. Arról van szó, hogy döntést kell hozni arról, hogy a NATO-országok közvetlenül részt vesznek-e a katonai konfliktusban vagy sem. Ha ez a döntés megszületik, az nem jelent kevesebbet, mint hogy a NATO-országok, tehát az Egyesült Államok és az európai országok közvetlen részei az ukrajnai háborúnak

- jelentette ki.

Nincs kétségük afelől, hogy Vlagyimir Putyin ezen nyilatkozata eljutott a kívánt címzettekhez - erről a Kreml szóvivője beszélt. Dmitrij Peszkov azt is elmondta, az a kijelentés, amit az orosz elnök tett, rendkívül egyértelmű, és nem enged semmiféle kettős olvasatot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!