2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Putyin: a kijevi vezetés civileket támad, értelmetlen velük tárgyalni + videó

Ukrajna mintegy 1000 négyzetkilométernyi területet irányít az oroszországi Kurszk régióban - jelentette ki a legfőbb ukrán parancsnok. A kijevi előrenyomulásra válaszul Oroszország haditechnikai erősítést küld a térségbe. Mindeközben az orosz elnök a kurszki támadás miatt összehívott tanácskozáson kijelentette: a kijevi vezetés civileket támad és értelmetlen tárgyalni velük a békéről.

  • Putyin: a kijevi vezetés civileket támad, értelmetlen velük tárgyalni + videó

Az ukrán erők múlthéten gázoltak át a határon, átsöpörve az orosz Kurszk régió egyes nyugati részein. Ukrajna legfőbb parancsnoka hétfőn közölte: Kijev mintegy 1000 négyzetkilométernyi területet irányít az oroszországi Kurszk régióban.

A Föderáció az ukrajnai előnyomulásra válaszul kiegészítő haditechnikai erősítést küld a térségbe.

Eközben az orosz elnök kijelentette: értelmetlen tárgyalni Ukrajnával, amikor civilekre támadnak.

Milyen tárgyalásokról beszélhetünk azokkal az emberekkel, akik válogatás nélkül civileket, polgári infrastruktúrát vesznek célba, vagy atomerőművi létesítményeket próbálnak fenyegetni?

– tette fel a kérdést Vlagyimir Putyin.

Volodimir Zelenszkij ugyanaznap pedig arról beszélt, hogy Oroszországot békére kell kényszeríteni, mert Vlagyimir Putyin harcolni akar.

Teljesen indokolt az orosz terroristák megsemmisítése, bárhol is legyenek, bárhonnan indítják támadásaikat. Orosz katonai repülőterek, orosz logisztika. Látjuk, hogy ez milyen előnyökkel járhat a béke megközelítésében. Oroszországot békére kell kényszeríteni, különösen, ha Putyin nagyon is kész a harcra

– jelentette ki Volodimir Zelenszkij.

Az ukrán államfő hozzátette: Kijev elfoglalta azokat az orosz területeket, ahonnan a Föderáció csapásokat indított.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!