2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Púderes orrú torzszülöttnek nevezte az ukrán elnököt Dmitrij Medvegyev

Szópárbaj alakult ki Kijev és Moszkva között, amibe a brazil elnök is becsatlakozott, aki hazánkhoz hasonlóan szeretné tárgyalóasztalhoz ültetni a szembenálló feleket.

  • Púderes orrú torzszülöttnek nevezte az ukrán elnököt Dmitrij Medvegyev

Kijev és Moszkva egyaránt jelezte, hogy addig folytatják a háborút, amíg az ellenség, nem hagy fel a harcokkal.

A Föderáció a hét közepén újabb támadást intézett az ukrán főváros ellen. Katonai források szerint Moszkva parancsára ismét iráni gyártmányú robotrepülőket vetettek be. Az orosz erők Odesszát is támadták.

A dél-ukrajnai régió kormányzója szerint az akció súlyos károkat okozott a fekete-tengeri kikötővárosban. Több gabonatároló kigyulladt, megrongálódott az ukrán gabonaexport jelentős részét lebonyolító, a Duna mentén fekvő Izmail kikötőváros egyik gabonasilója is.

Volodimir Zelenszkij elnök erre úgy fogalmazott: "Az orosz terroristák ismét támadást intéztek a kikötők, a gabona és a globális élelmiszerbiztonság ellen."

Moszkvából Dmitrij Medvegyev üzent az ukrán államfőnek. Az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese élesen bírálta Volodimir Zelenszkijt. Azt mondta:

"Ez a púderes orrú torzszülött jobban tenné, ha elmenne és megnézné az orosz fegyveres erők akcióinak eredményét az ukrán terrortámadások után."

Nem hagyta szó nélkül a szópárbajt a brazil államfő, aki ismét fegyvernyugvást sürgetett a szemben álló felek között.

"Más államok mellett a mi országunk is abban érdekelt, hogy az oroszok és az ukránok megtalálják azt az utat, ami a békéhez vezet. Sajnálatos módon sem Putyin elnöktől, sem Zelenszkij elnöktől nem halljuk azt, hogy álljunk meg, és tárgyaljunk. Mindketten azt szajkózzák, hogy győzni fogunk. Ez így nincs rendjén" - hangsúlyozta Lula da Silva.

Az orosz védelmi tárca eközben bejelentette, hogy biztonsági okból korlátozza a hajók és repülőgépek közlekedését az Azovi-tengert a Fekete-tengerrel összekötő Kercsi-szorosban, illetve annak légterében. A korlátozás alól kivételt képeznek az orosz haditengerészet, a nemzeti gárda és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat járművei.

Borítókép: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!