2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Programozók versenyeznek Székelyudvarhelyen

Programozó szakemberek versenyeznek egymással Székelyudvarhelyen. A verseny célja, hogy olyan internetes alkalmazásokat fejlesszenek ki, amelyek a helyi közösség érdekeit szolgálják.

  • Programozók versenyeznek Székelyudvarhelyen

Gyógynövény-felismerő applikáción dolgozik a kolozsvári egyetem csapata. A tervek szerint az alkalmazás több száz virágot tartalmaz majd. Felismerésükhöz a növényről jó minőségű felvételt kell majd készíteni.

"Itt a cél az lenne, hogy kameraképekből felismerni gyógynövényeket, tehát a felhasználó egy telefonnal fotóz gyógynövényeket, és a kameraképből megmondani, hogy ez most milyen gyógynövény pontosan. Illetve, amit még szeretnénk csinálni, az, hogy a gyógynövény típusáról megmondani, hogy a gyógynövény típusa alapján információkat megjeleníteni, hogy mire jó ez a gyógynövény, mire lehet felhasználni, illetve hogyan lehet felhasználni."

- mondta Sándor Csanád, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem doktorandusz hallgatója.

Összesen 60 programozó szakember versenyez egymással a hétvégén a székelyudvarhelyi Digitális Kalálkán. A verseny célja, hogy olyan internetes alkalmazásokat fejlesszenek ki, amelyek a helyi közösség érdekeit szolgálják.

"Egy előválogatás során ezek az ötletek kerülnek kiírásra az IT-s csapatok felé, és ezekre jelentkeznek az IT-s csapatok. Most jelen pillanatban 11 ötleten dolgozik 15 csapat, tehát hatvan IT-s az ország több pontjáról, itt 48, illetve negyvenkilenc órán keresztül dolgoznak, a helyi intézményeknek, civileknek, olyan projekteken, amelyek… tehát a kiírásnak egy feltétele, hogy a projekteknek társadalmi hasznossága kell legyen, a helyi közösség javát kell szolgálják."

- tette hozzá Simon Károly, az U-HUB székelyudvarhelyi koordinátora.

Idén a székelyudvarhelyi Digitális Kalákán főként természetjárással, sporttal, és egészségtudatos életmóddal kapcsolatos internetes alkalmazásokon dolgoznak a szakemberek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!