2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Pompeo ismét a vírussal kapcsolatos információk megosztására szólította fel Kínát

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter ismét a koronavírussal kapcsolatos információk megosztására szólította fel Kínát egy pénteki televíziós interjúban.

  • Pompeo ismét a vírussal kapcsolatos információk megosztására szólította fel Kínát

"Meg kell értenünk, hogy mi is történt" - mondta az amerikai diplomácia vezetője pénteken a Fox televíziónak. Majd hozzátette: a Trump-kormányzat "még mindig próbálkozik" Kína meggyőzésével, hogy engedjen be tudósokat a vuhani virológiai laboratóriumba. Leszögezte: "egyre inkább úgy hisszük, hogy a vírus a vuhani laboratóriumból szabadult ki hanyagság miatt".

Mike Pompeo kifejtette:

az amerikai kormányzat azt kéri Pekingtől, hogy "viselkedjék a nemzetközi normáknak megfelelően". Szerinte ugyanis a járvány kirobbanása éppen arra példa, hogy az információk visszatartásával Kína nem tett eleget a nemzetközi normáknak. Kína az egész világ előtt eltitkolta a COVID-19-re vonatkozó információkat

- fogalmazott Pompeo.

Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta: "ennek az önkényuralmi rezsimnek megvolt az információja, megvoltak az adatai, s ma már egyértelmű, hogy a Kínai Kommunista Párt és az Egészségügyi Világszervezet ezt az információt nem hozta a nemzetközi közösség tudomására. És ennek az eredménye, hogy ma világjárvány van".

Pompeo fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy "tudományos és járványügyi kérdésről" van szó.

"Meg kell értenünk, hogy mi és hogyan történt, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban csökkenthessük az amerikaiakra leselkedő kockázatokat és visszaállíthassuk a normális kerékvágásba a világ gazdaságát" - fogalmazott. Ezt "nagyon fontos" kérdésnek nevezte.

Ez volt a harmadik alkalom a héten, hogy az amerikai külügyminiszter Kína esetleges felelősségét hangoztatta a világjárvány kitörésében. Több republikánus politikus is ezt vetette fel.

Pénteken Tom Cotton, Arkansas állam republikánus szenátora és Dan Crenshaw texasi republikánus képviselő törvényjavaslatot nyújtott be, amely azt javasolja: tegyék lehetővé amerikai állampolgároknak, hogy az új típusú koronavírus fertőzései és a COVID-19 betegség, továbbá a járvány miatti gazdasági károk miatt pert indíthassanak Kína ellen.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!